Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation

28 Σεπ 2013

28.09 έως 09.10

πολλαπλά σημεία,
Ηράκλειο

Τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation

επανακτώντας την επαφή μας με το συνάνθρωπο

Πρόσθετες Πληροφορίες

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την Κρήτη μέσα από την εκφραστική κίνηση, την επαφή μας με το συνάνθρωπο, τη μοναδική φύση και παράδοση του νησιού. Το ραντεβού για φέτος είναι στο Ηράκλειο από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2013 με σεμινάρια Contact Improvisation* από καταξιωμένους δάσκαλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, partner yoga, σιάτσου, parent & kid contact, σύγχρονο και κρητικό χορό, jam sessions, πρακτική δίπλα στη θάλασσα. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ

Μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση του τι περιέχει αυτό το φεστιβάλ στο βίντεο που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη διοργάνωση:  

 

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ που διαρκώς εξελίσσεται, παρουσιάζει και το Crete Festival 2013 - touring Crete, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2013 κάνοντας πράξη την πίστη των διοργανωτών ότι τέχνη και πολιτισμός είναι (ή θα έπρεπε να είναι) συνυφασμένες με τον τουρισμό. Έχοντας σα βάση την άγρια ομορφιά των Αστερουσίων, το φεστιβάλ θα ταξιδέψει στην ενδοχώρα και τα νότια παράλια του νησιού προσφέροντας δραστηριότητες που αφορούν στην κίνηση, το χορό, τη φύση και την ιστορία της Κρήτης.

Το φεστιβάλ οργανώνεται από  την ομάδα χορού ‘Φυσαλίδα’ με έδρα το Ηράκλειο που ιδρύθηκε το 2006 από τη Γωγώ Πετραλή και είναι γνωστή για τα εμπνευσμένα της community dance projects, τις χοροθεατρικές παραστάσεις και δράσεις street art, μεταξύ άλλων!

Η διοργάνωση του φεστιβάλ είναι μέρος ενός μεγάλου και δύσκολου εγχειρήματος που στοχεύει  να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να συνεχίσει τη μακρά παράδοση του νησιού στο χορό, και το σημαντικότερο: να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά! 

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και το πλήρες πρόγραμμα δες την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ:  

www.contactimprocrete.com

και τη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook

*Το Contact Improvisation είναι ένα είδος σύγχρονου χορού, το οποίο γεννήθηκε από την κινησιολογική έρευνα που ξεκίνησε ο Steve Paxton στην Αμερική σε συνεργασία με την ομάδα ‘Magnesium’ που αρχικά αποτελούταν από 13 άντρες.

Πρόκειται για την επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ δύο, ή και περισσοτέρων ατόμων, μέσα από τη σωματική επαφή, τις δυνάμεις της φυσικής, τη βαρύτητα, την προσεγμένη ορμή, τη συνεχόμενη ροή, τη δράση-αντίδραση και το απρόβλεπτο της στιγμής.

Είναι ένας αυτοσχέδιος χορός όπου τα σώματα συνυπάρχουν σα μια μοναδική οντότητα, ένα σύμπλεγμα κινήσεων που συνεχώς εξελίσσεται και αναπλάθεται μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Σα μορφή κίνησης και έκφρασης είναι άκρως ανθρώπινη, αληθινή και ψυχαναλυτική ταυτόχρονα!