Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

3ο Micro μ Festival

05 Σεπ 2013
Πολιτιστικός χώρος «ΟΞΩ ΝΟΥ»,
Τιμή Εισόδου

€6

20:30 (Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30) Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

3ο Micro μ Festival

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Website:
  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Πολιτιστικός  χώρος «ΟΞΩ ΝΟΥ»

    Αγίας Κυριακής 29, Χανιά 

     

Μικρό σχεδόν μόνο κατά δήλωση το 3ο Micro μ Festival μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν στη γιορτή του! Το «αντισυμβατικό» φεστιβάλ  που μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από το κοινό, μέσα από τη διαδραστική  και καινοτόμα διάθεση του, φέτος διεξάγεται σε πέντε πόλεις.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πτολεμαΐδα και Χανιά –νέες αφίξεις οι δυο τελευταίες- θα συνδεθούν ζωντανά εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις για μία μόνο ημέρα, στις 5 Οκτωβρίου,  για να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα με τη βοήθεια της τεχνολογίας τις 15 ταινίες του φεστιβάλ και να ψηφίσουν την «αγαπημένη» τους.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη θα ακολουθήσουν πάρτυ  και άλλα αυτοσχέδια δρώμενα αφού η ιδέα πίσω από το φεστιβάλ είναι μια μεγάλη βραδιά - γιορτή του κινηματογράφου  που στόχο έχει να φέρει και πάλι κοντά ανθρώπους που τον αγαπούν σε όλη την επικράτεια.

Φέτος, φήμες λένε ότι ο «ανταγωνισμός» θα είναι σκληρός διότι και οι 15 ταινίες που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν είναι η μια καλύτερη απο την άλλη.. Αναμένουμε με αγωνία!

Οι 15 ταινίες που θα συμμετάσχουν φέτος στο 3ο Micro μ Festival είναι οι εξής:

Γης Μαδιάμ

Κοινωνικό - © 2013 - 17'

Μια οικογένεια έχει χάσει το σπίτι της από χρέη. Ο νέος ιδιοκτήτης, που της έχει επιτρέψει να μένει για ένα διάστημα έρχεται απρόσμενα ένα βράδυ στο σπίτι με σκοπό να μείνει στο σπίτι που πλέον του ανήκει. Η 24ωρη συγκατοίκηση θα καταλήξει στο να γίνουν όλα… γης μαδιάμ.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Νάκος, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δ.Κούκας, ΜΟΥΣΙΚΗ: D.N.A., ΜΟΝΤΑΖ: Ν.Μύρτου, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δ.Ήμελλος, Χ.Σαπουντζής, Ν.Στυλιανού, Ο.Δαμάνη, Α.Χρονόπουλος.

Ο Ήλιος κι ο Βοριάς

Μυθοπλασία - © 2013 - 9'45''

Ένα εικαστικό παραμύθι εμπνευσμένο από το Μύθο του Αισώπου "Ο Ήλιος & ο Βοριάς" σε συνεργασία με την ποίηση του Γεώργιου Δροσίνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Νεοφώτιστος, ΣΕΝΑΡΙΟ: Θ.Νεοφώτιστος & Γ.Σκαράκης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βλ.Πολιάκοφ, ΜΟΥΣΙΚΗ: Αλ.Καμπρέρα, ΜΟΝΤΑΖ: Θ.Νεοφώτιστος & Β.Ανδριόπουλος, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μ.Οικονόμου

Μαθήματα Οδήγησης

Δράμα - © 2013 - 19'

Ο Νίκος ταξιδεύει με την γυναίκα του και την κόρη του στην επαρχία. Πηγαίνουν στο πατρικό του σπίτι όχι όμως για μια απλή επίσκεψη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Καλαμάκης, ΣΕΝΑΡΙΟ:Στ.Πάσχος, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γ.Φώτου, ΜΟΥΣΙΚΗ: Μελεντίνη, ΜΟΝΤΑΖ: Στ.Δημητρόπουλος, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γ.Πυρπασσόπουλος, Ελ.Γκότσης, Μ.Αλικάκη, Φρ.Αλεξάνδρου, Ν.Καλαμάκη

Ο Χριστός Σταμάτησε στου Γκύζη 

Δράμα - ©2013 - 11'

Την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς ένα κορίτσι θυμάται τα γεγονότα της οικογένειας της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που τούς ανάγκασαν να κλείσουν το μαγαζί τους και να μετακομίσουν μαζί με τη γιαγιά.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αμερίσσα Μπάστα, ΣΕΝΑΡΙΟ: Δ.Νάκος, Λ.Πανούσης,  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δ.Κούκας, ΜΟΥΣΙΚΗ: Χ.Τριανταφύλλου, ΜΟΝΤΑΖ: Ν.Μύρτου, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σ.Χοντζάκη, Α.Σακελλαρίου, Ρ.Οικονομίδου, Α.Μαξίμου, Μ.Γιαννάτου, Κ.Παλληκαράς.

Πιγκουίνοι

Μυθοπλασία - © 2012 – 14’

«Οι πιγκουίνοι όταν βλέπουνε τους πάγους γύρω τους να λιώνουνε και δεν ξέρουν από πού να πιαστούν και πώς να γλυτώσουν, από την τρέλα την πολλή κι από το φόβο που 'χουν ορμάνε να φάει ο ένας τον άλλον ..»

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Ζάχος (βασισμένο σε διήγημα του Χ.Οικονόμου), ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κ.Κουκουλιός, ΜΟΥΣΙΚΗ: Μ.Παπαδόπουλος, ΜΟΝΤΑΖ: Σ.Παπαευαγγέλου, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Θ.Νάκος, Γ.Καραμφίλης, Κ.Κουρής.

Το Κολιέ

Κωμωδία - © 2012 – 22' 

Ο Παναγιώτης έχει χάσει στα χαρτιά. Με παρότρυνση του αδερφού του αποφασίζει να κλέψει το ίδιο του το σπίτι κάνοντας όμως να δείχνει με ληστεία. Τη βραδιά που μπαίνει στο σπίτι του...

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κινηματογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ιλίου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δ.Κούκας, ΜΟΥΣΙΚΗ: Χ.Τριανταφύλλου, ΜΟΝΤΑΖ: Α.Παπάζογλου, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γ.Σουξές, Α.Παπαδόπουλος, Α.Παλαιολόγου, Μ.Αρβανιτάκης

Το Μεροκάματο ενός Ληστή

Κωμωδία - © 2013 – 13’45’’

Μια ανατρεπτική κωμωδία που μας ταξιδεύει στις απίστευτες πράξεις ενός ληστή που γεμίζουν ταμεία...

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχαήλ Φελάνης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Β.Μπάστος, ΜΟΥΣΙΚΗ: Γ.Γραμμόζης, ΜΟΝΤΑΖ: Μ.Μπούμης, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γ.Σαρακατσάνης, Γ.Δρακόπουλος, Μ.Τριανταφυλλάκης, Τ.Αντωνιου, Ζ.Παυλίδου, Γ.Παύλου.

Το Σπιτάκι Το Μπαλκόνι

Μυθοπλασία - © 2013 - 6'45''

Δύο άστεγοι, άντρας-γυναίκα αποφασίζουν να ζήσουν μαζί.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζωάννα Υφαντίδου, ΣΕΝΑΡΙΟ: Γ.Κεσκιλίδης, ΜΟΝΤΑΖ: Ζ.Υφαντίδου, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κ.Μπαμπίλας, Ν.Χριστοφόρου

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Κοινωνική - © 2012 - 17'20''

Ο Ανδρέας, τραπεζικός υπάλληλος, θα παρακολουθήσει τον επαναληπτικό αγώνα στην τηλεόραση με τον συνάδελφό του Μάριο.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Χαντζής, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Π.Μαντζανάς, ΜΟΥΣΙΚΗ:J.Maarawi, ΜΟΝΤΑΖ: Π.Βουτσαράς, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μ. Παπαδημητρίου, Απ.Τότσικας, Β.Παπαδοπούλου, Κ.Τακάκη 

BoyStory

Κοινωνική-Κομεντί- © 2012-  17’

Μια στάση λεωφορείου, ένα video-club, ένα κολυμβητήριο. Μια σειρά τυχαίων συναντήσεων θα γίνει αφορμή να ξετυλιχτεί ένα “boystory”. Θα καταφέρει ο ήρωας να ξεπεράσει τις αναστολές που τον κατατρέχουν από παιδί;

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Αγγελόπουλος, ΣΕΝΑΡΙΟ: Θ.Αγγελόπουλος & Ρ.Αργυρόπουλος-Ιωάννου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κ.Ματίκας, ΜΟΝΤΑΖ: Χ.Χατζημπάρμπας, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γ.Παπαγεωργίου, Α.Χατζάρα, Κ.Μπερικόπουλος.

Butterfly

Δράμα- © 2013- 13’

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, δύο άνδρες, δυο αντίθετες πλευρές του ίδιου νομίσματος, τζογάρουν σε ένα καθοριστικό παιχνίδι επιβίωσης.

ΣΕΝΑΡΙΟ–ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χάρης Γιουλάτος, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Α.Αποστόλου, ΜΟΥΣΙΚΗ: Ν.Βογιατζάκης, ΜΟΝΤΑΖ: Θ.Κερμίτσης, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Π.Τζίνος, Μ.Γεωργιάδης, Ζ.Τζίνου, Α.Χατζής.

EightMinuteDeadline

Fiction- © 2012 - 8’

Σε ένα κόσμο που δεν επιτρέπονται λάθη, η τήρηση των διοριών είναι υποχρεωτική. Ο πρωταγωνιστής ‐ταχυδρόμος, καλείται να παραδώσει ένα γράμμα μέσα σε οχτώ λεπτά, ισορροπώντας πάνω σε ένα μονότροχο ποδήλατο. Στη διαδρομή καθήκον και συναίσθημα μπερδεύονται. Πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες, ο πρωταγωνιστής ζει όλες τις στιγμές με πάθος.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΝΤΑΖ: Ζίνα Παπαδοπούλου & Πέτρος Παπαδόπουλος, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Π.Νούσιας, ΜΟΥΣΙΚΗ: Γ.Γρηγορόπουλος, ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Ε.Λασκαρίδης, Β.Καβαλιεράτου.

FamilyThrill

Δράμα- © 2013- 15’

Μια τριμελής οικογένεια ταξιδεύει για διακοπές. Όμως τα πιο ασφαλή ταξίδια είναι αυτά του μυαλού. Ή μήπως όχι;

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Στρατάκης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΜΟΝΤΑΖ: Κ.Σταμούλης, ΜΟΥΣΙΚΗ: Γ.Τσακνιάς, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τ.Σακελλαρίου, Μ.Πανουργιά.

HiddenLife

Θρίλερ- © 2011 – 15’

Το τελευταίο ταξίδι ενός Άγγλου φωτογράφου στην Αθήνα. Ο John,  χάνει τη μνήμη του μετά από ένα απροσδόκητο γεγονός και είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει  μια νέα ζωή.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γκότσης, ΣΕΝΑΡΙΟ: Α.Σαββίδης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γ.Ραχματούλιν, ΜΟΥΣΙΚΗ: Λ.Τάκλης, ΜΟΝΤΑΖ:Χ.Καρέτσος, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ε.Λίτσης, Θ.Ιωαννίδης, Τ.Καλαφάτη, Σ.Ερμή.

TravelExpress

Δράμα - © 2013 - 23'

Μια νεαρή κοπέλα χάνει τα πράγματα της στο λιμάνι του Πειραιά και για μια μέρα περιπλανιέται σε μια «άγνωστη» Αθήνα.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νατάσσα Ξύδη, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γ.Φρέντζος, ΜΟΥΣΙΚΗ: Coti–K , ΜΟΝΤΑΖ: Γ.Χαλκιαδάκης, ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ε.Στραβοδήμου, Z.Momoh.