Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Ο Λεωνίδας Λαϊνάκης στον Κήπο του Αλή Βαφή

30 Νοε 2013
Κήπος του Αλή Βαφή,
Ρέθυμνο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

22.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Ο Λεωνίδας Λαϊνάκης στον Κήπο του Αλή Βαφή

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Τζάνε Μπουνιαλή 65Α, Πεταλάδικα, Ρέθυμνο

    τηλ. 6972073316

Ο Λεωνίδας Λαϊνάκης είναι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες σολίστες στο Κρητικό λαγούτο και στο μπουλγαρί. Μέσα από έρευνα και μεθοδική δουλειά ετών, διατηρεί το ύφος, το χρώμα, την τεχνική, τον αυτοσχεδιασμό και τη γνησιότητα της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ενώ συμβάλλει στην ποιοτική εξέλιξή της. Παράλληλα ασχολείται με την οργανοποιία και την κατασκευή του Κρητικού ταμπουρά (μπουλγαρί) για την διάσωση της αυθεντικότητας του ήχου αυτου του σπάνιου οργάνου ,που στις μέρες μας τείνει να εξαφανιστεί. 

Εκπροσώπησε την Κρήτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζι με τον πατερα του Στέλιο Λαινάκη έναν απ τους σημαντικότερους εναπομείναντες εκφραστές της Κρητικής μουσικής. Ο Στέλιος Λαϊνάκης αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους θρύλους της Κρητικής μουσικής του προηγούμενου αιώνα και τις νεότερες γενιές.

Εμφανίστηκαν μαζί στην ΕΡΤ (ετ1- αλάτι της γης,ετ3 ΕΛΛΗΝΩΝ δρωμενα) συμμετέχουν σε φεστιβάλ, ντοκιμαντέρ, συναυλίες, σεμινάρια, και εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Ο Λεωνίδας είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Κρήτες μουσικούς. Εκτός από την διατήρηση της πολύτιμης μουσικής κληρονομιάς που παραλαμβάνει, εξερευνά και νέα μουσικά μονοπάτια, χαράζοντας τη δική του πορεία.

Μέσα στην προσπάθειά τους να διασώσουν ανεκτίμητα, συχνά άγνωστα στο ευρύ κοινό και σχεδόν ξεχασμένα κομμάτια της κρητικής μουσικής παράδοσης, ο Στέλιος, ο Λεωνίδας και η Χαρά πρόσφατα κυκλοφόρησαν μία πολυσέλιδη έκδοση-πραγματεία πάνω στα αστικά παραδοσιακά τραγούδια της Δυτικής Κρήτης, τα λεγόμενα «Ταμπαχανιώτικα». Την έκδοση συνοδεύει μουσικό CD με 16 γνωστά και άγνωστα Ταμπαχανιώτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά στη δισκογραφία.