Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

Πεζοπορικές διαδρομές στην Κρήτη (Κυριακή 5/1)

05 Ιαν 2014
Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά & Λασίθι

Πεζοπορικές διαδρομές στην Κρήτη (Κυριακή 5/1)

Cretazine Tips

  1. Β.Δ. 1. : αφορά τις πιο εύκολες διαδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Αυτές είναι διαδρομές λίγων ωρών, με ήπιες κλίσεις και χαμηλό υψόμετρο. Για αυτές τις διαδρομές ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι τα ορειβατικά παπούτσια. Προτείνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την δραστηριότητα.
  2. Β.Δ. 2. : αφορά μέτριας δυσκολίας διαδρομές. Είτε πολύωρες διαδρομές αλλά με ήπιες κλίσεις, είτε κατάκτηση κορφών χωρίς χιόνι. Για αυτές τις διαδρομές επίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός εκτός από τα ορειβατικά παπούτσια.
  3. Β.Δ. 3. : αφορά υψηλής δυσκολίας διαδρομές. Αυτές οι διαδρομές αφορούν έμπειρους ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση που ξέρουν να χειρίζονται εξοπλισμό βουνού.
  • Η φωτογραφία είναι από εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Μοιρών στις Πάχνες. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση!

Όσο καλά κι αν νομίζεις ότι γνωρίζεις την Κρήτη, στην πραγματικότητα το νησί έχει άπειρα μέρη που δεν έχεις εξερευνήσει ακόμη. Κορφές που πρέπει να πατήσεις, μονοπάτια που επιβάλλεται να περπατήσεις, μνημεία της φύσης που πρέπει να γνωρίσεις, γραφικά χωριά, παμπάλαια μνημεία, θέες από ψηλά που πρέπει να δεις. 

Το Cretazine παρουσιάζει κάθε εβδομάδα τις εξορμήσεις που διοργανώνουν οι διάφοροι ορειβατικοί – πεζοπορικοί – φυσιολατρικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται ανά νομό στο νησί. Μέσω αυτών των συλλόγων εξάλλου οι οικοπεριηγήσεις γίνονται πιο εύκολες καθώς δεν έχεις να αγχώνεσαι για βενζίνες, για το αν πάει στους κακοτράχαλους δρόμους το αυτοκίνητο σου, αν θα πρέπει να περάσεις δύο φορές το εκάστοτε φαράγγι… ή ακόμα για το αν θα σε ακολουθήσει κάποιος φίλος στις φυσιολατρικές αναζητήσεις σου. Απλώς δηλώνεις συμμετοχή, πληρώνεις τη συμμετοχή και ξεκινάς με την εκάστοτε ομάδα.

Πάρε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, αν είσαι αρχάριος επικοινώνησε με τον σύλλογο που σε ενδιαφέρει για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις και μην τρομάζεις… σε κάθε διαδρομή αναφέρεται ο βαθμός δυσκολίας. Δεν κινδυνεύεις να βρεθείς να κρέμεσαι από σκοινιά στην πλαγιά του Γκίγκιλου όπως ο Πατεράκης. 

ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ! 

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου (www.eos-her.gr)

O E.O.Σ. Ηρακλείου μας ξαναδίνει ραντεβού στις 12 Ιανουαρίου 2014!

Πεζοπορικός Ηρακλείου (www.pezoporikos.gr)

«Αγναντεύοντας το Μαλεβίζι και το Ηράκλειο»

Ξεκινάμε από την Τύλισο (145μ). Ακολουθούμε χωματόδρομο και στην συνέχεια μονοπάτι με ήπια κλίση και ανεβαίνουμε στο οροπέδιο του Στρούμπουλα (445μ). Καθ'ολην την διάρκεια της ανάβασης βλέπουμε το πανέμορφο Μαλεβίζι στα πόδια μας.

Από το κλασικό μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή του Στρούμπουλα (790μ). Προσκυνούμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα. Μπροστά μας το Μαλεβίζι, η πόλη και ο κόλπος του Ηρακλείου, το φαράγγι του Αλμυρού, το δάσος της Κέρης, η νήσος Ντία, ο Γιούχτας, στο βάθος τα Λασιθιώτικα Όρη και δυτικά ο Ψηλορείτης.

Βαδίζουμε για λίγο στην κορυφογραμμή με πορεία δυτική και στην συνέχεια ακολουθώντας βορεινό μονοπάτι, κατεβαίνουμε στην παλιά εθνική (450μ).

Αρχηγός: Γιάννης Θεοδωράκης

Ώρες πορείας: 5    

Βαθμός δυσκολίας: -

Ώρα αναχώρησης:  08.00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες: Αβέρωφ 25 (Ηράκλειο), τηλ. 2810.344588 (20:00 - 22:00), info@pezoporikos.gr

Ε.Ο.Σ. Χανίων (www.eoshanion.gr)

«Ζούρβα - Τρομάρισσα - Βούλισμα»

Μονοήμερη πεζοπορική διαδρομή στους πρόποδες των Λευκών Ορέων για να απολαύσουμε το όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο της περιοχής.

Αρχηγός: Ιωάννης Φραντζεσκάκης

Ώρες πορείας:  -

Βαθμός Δύσκολίας: 2

Ώρα αναχώρησης: (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) από τα Γραφεία του Συλλόγου - Τζανακάκη 90

Πληροφορίες: Τζανακάκη 90 (Χανιά), τηλ. 2821044647, eoshania @otenet.gr

 Ε.Ο.Σ. Μοιρών (www.eosm.gr)

Ο Ε.Ο.Σ. Μοιρών μας δίνει ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση του στις 12 Ιανουαρίου 2014.

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2014

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει προς τα μέλη των ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης ότι θα πραγματοποιήσει Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2014. Η διάρκεια της Σχολής είναι συνολικά 10 ημέρες, το αναλυτικό πρόγραμμα και ο κανονισμός της Σχολής, καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής σε αυτήν, θα διατίθεται στα γραφεία του Συλλόγου. Τα βασικά δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στη Σχολή πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία του Συλλόγου μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014. Η έναρξη της Σχολής έχει καθοριστεί να είναι η Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, οπότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης των συμμετεχόντων.

 Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως 23:00, τηλ. 28210 44647, στο κιν. 6983512853 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr.