Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

Πεζοπορικές διαδρομές στην Κρήτη (Κυριακή 16/3)

16 Μαρ 2014
Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά & Λασίθι

Πεζοπορικές διαδρομές στην Κρήτη (Κυριακή 16/3)

Cretazine Tips

  1. Β.Δ. 1. : αφορά τις πιο εύκολες διαδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Αυτές είναι διαδρομές λίγων ωρών, με ήπιες κλίσεις και χαμηλό υψόμετρο. Για αυτές τις διαδρομές ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι τα ορειβατικά παπούτσια. Προτείνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την δραστηριότητα.
  2. Β.Δ. 2. : αφορά μέτριας δυσκολίας διαδρομές. Είτε πολύωρες διαδρομές αλλά με ήπιες κλίσεις, είτε κατάκτηση κορφών χωρίς χιόνι. Για αυτές τις διαδρομές επίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός εκτός από τα ορειβατικά παπούτσια.
  3. Β.Δ. 3. : αφορά υψηλής δυσκολίας διαδρομές. Αυτές οι διαδρομές αφορούν έμπειρους ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση που ξέρουν να χειρίζονται εξοπλισμό βουνού.
  • Η φωτογραφία είναι από εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Μοιρών στον Ψηλορείτη. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση!

Όσο καλά κι αν νομίζεις ότι γνωρίζεις την Κρήτη, στην πραγματικότητα το νησί έχει άπειρα μέρη που δεν έχεις εξερευνήσει ακόμη. Κορφές που πρέπει να πατήσεις, μονοπάτια που επιβάλλεται να περπατήσεις, μνημεία της φύσης που πρέπει να γνωρίσεις, γραφικά χωριά, παμπάλαια μνημεία, θέες από ψηλά που πρέπει να δεις. 

Το Cretazine παρουσιάζει κάθε εβδομάδα τις εξορμήσεις που διοργανώνουν οι διάφοροι ορειβατικοί – πεζοπορικοί – φυσιολατρικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται ανά νομό στο νησί. Μέσω αυτών των συλλόγων εξάλλου οι οικοπεριηγήσεις γίνονται πιο εύκολες καθώς δεν έχεις να αγχώνεσαι για βενζίνες, για το αν πάει στους κακοτράχαλους δρόμους το αυτοκίνητο σου, αν θα πρέπει να περάσεις δύο φορές το εκάστοτε φαράγγι… ή ακόμα για το αν θα σε ακολουθήσει κάποιος φίλος στις φυσιολατρικές αναζητήσεις σου. Απλώς δηλώνεις συμμετοχή, πληρώνεις τη συμμετοχή και ξεκινάς με την εκάστοτε ομάδα.

Πάρε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, αν είσαι αρχάριος επικοινώνησε με τον σύλλογο που σε ενδιαφέρει για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις και μην τρομάζεις… σε κάθε διαδρομή αναφέρεται ο βαθμός δυσκολίας. Δεν κινδυνεύεις να βρεθείς να κρέμεσαι από σκοινιά στην πλαγιά του Γκίγκιλου όπως ο Πατεράκης. 

ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ! 

Κυριακή 9 Μαρτίου

Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου (www.eos-her.gr)

Σαββατοκύριακο 15 - 16 Μαρτίου

Πανελλήνιοι Αγώνες Ορειβατικού Σκι

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη, θα διεξαχθεί επίσημος open αγώνας Ορειβατικού Σκι της Ομοσπονδίας. Τον αγώνα θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ο.Α. το Δήμο Ανωγείων, και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών του Δήμου Μυλοποτάμου. Στον αγώνα αυτό δεν χρειάζεται δελτίο αθλητή και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως φύλου.

Πληροφορίες: www.pierracreta.gr

Πεζοπορικός Ηρακλείου (www.pezoporikos.gr)

«Κάτω Σύμη - Λάπαθο - Καρύδι - Μύθοι»

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Σύμης (980 μ.). Από μονοπάτι ανηφορίζουμε ομαλά με θέα το Λυβικό μέχρι το  οροπέδιο Λάπαθο (1300 μ.). Διασχίζουμε το πανέμορφο οροπέδιο και μπαίνουμε σε πευκόδασος που μας οδηγεί στον οικισμό Καρύδι. Απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα του Λυβικού, της νήσου Χρυσής και της Ιεράπετρας και κατηφορίζουμε στο παλιό καλντερίμι που μας οδηγεί στους Μύθους (200 μ.)

Ώρες πορείας: 5

Επικεφαλής: Μιχάλης Πασχαλίδης

Αναχώρηση: 8.00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες: Αβέρωφ 25 (Ηράκλειο), τηλ. 2810.344588 (20:00 - 22:00), info@pezoporikos.gr

Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (www.fysi.gr)

«Μάρθα - Κούπα - Παναγία Δέτη - Μηλιαράδω»

Στο Νομό Ηρακλείου θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΦΥ.Σ.Η.) την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014. Η πορεία θα ξεκινήσει από το ενδιάμεσο του δρόμου Μάρθας - Κ.Βιάννου. Στην αρχή από χωματόδρομο από υψόμετρο 520μ και στην συνέχεια από μονοπάτι θα περάσουμε την τοποθεσία 'Κούπα' και θα φθάσουμε στην κορυφή Κάστελος σε υψόμετρο 1150μ. Στην συνέχεια θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε έχοντας πολύ ωραία θέα και θα περάσουμε από την Παναγία στο Δέτη και από χωματόδρομο θα τερματίσουμε στο χωριό Μηλιαράδω σε υψόμετρο 500μ.

Θα υπάρχει και εναλλακτική πορεία (ώρες πορείας 4:00, βαθμός δυσκολίας 1)

Ώρες Πορείας: 6

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Αρχηγός: Ζαχαράκης Γιώργος (6977594308)

Ώρα αναχώρησης: 8.00 πμ από το Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη (Καινούργια Πόρτα)

Δηλώσεις συμμετοχής: στο 2810 224667 (19:00-21:00 ΔΕ-ΠΑ) και στον αρχηγό

Πληροφορίες: Πλατεία Κορνάρου 46, 1ος όροφος (Ηράκλειο), τηλ. 2810 224667 (Δευτέρα – Παρασκευή 19:00-21:00), fysi@fysi.gr

Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου (www.eosrethymnou.gr)

Την Κυριακή 16 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λάκο Του Μυγερού όπου θα παρακολουθήσει αγώνα ορειβατικού σκι διοργάνωσης από τον ΕΟΣ Ηρακλείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια διαφορετική δραστηριότητα, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, και να περπατήσουν στο χιόνι. Η δράση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. 

Πληροφορίες: Δημοκρατίας 12 (Ρέθυμνο), τηλ. 28310 57766, eosrethymnou@gmail.com & Φιλιώ Ανδρουλάκη (6974860002)

Ε.Ο.Σ. Χανίων (www.eoshanion.gr)

«Ανώπολη Σφακίων - Φαράγγι Αράδαινας - Κρουσιά - Αράδαινα »

Πεζοπορική εξόρμηση στην επαρχία Σφακίων, για να πραγματοποιήσουμε στην αρχή της άνοιξης, διάσχιση σε νέα όμορφα μονοπάτια, στους πρόποδες των νότιων Λευκών Ορέων.

Αρχηγός: Θεοφάνης Κουκούσουλας

Βαθμός Δύσκολίας: 3

Ώρα αναχώρησης: 7.30, από τα Γραφεία του Συλλόγου - Τζανακάκη 90

Πληροφορίες: Τζανακάκη 90 (Χανιά), τηλ. 2821044647, eoshania @otenet.gr

Ε.Ο.Σ. Μοιρών (www.eosm.gr)

«Κρύα Βρύση - Κέδρος»

Κέρδος μεγάλο ν'ανεβείς

στου Κέδρου τσ'ανηφόρες

ακόμη κι ανέ χρειαστείς

οκτώ με δέκα ώρες.

Αρχηγός: Γιώργος Σπυριδάκης (6977583511)

Ώρες πορείας:  5

Βαθμός Δύσκολίας: -

Ώρα αναχώρησης: 08.00 από το Ηρώο Μοιρών

Πληροφορίες: Εμμανουήλ Δρετάκης, 6941625192, dretmann@gmail.com