Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Το βίντεο ως τέχνη (video season) στη Μεσόγειο: #3 Manuel Salvat

21 Μαρ 2014

21.03 έως 23.03

Χώρος Τέχνης & Ελεύθερης Έκφρασης ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

19.00 - 22.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Το βίντεο ως τέχνη (video season) στη Μεσόγειο: #3 Manuel Salvat

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Website:
  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Χώρος τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος, Χάνδακος 20.

    e-mail: mesogiosart@gmail.com

Το βίντεο ως τέχνη (video season)

Ο χώρος τέχνης Μεσόγειος εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή το τρίτο μέρος του κύκλου παρουσιάσεων έργων video art, που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014. Τα έργα θα παρουσιάζονται ανά τριήμερα και σε διαρκή επανάληψη κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.  

Manuel Salvat

«Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, το έργο του Manuel Salvat έχει επικεντρωθεί στην ιδέα της πόλης: αντιλαμβανόμενος τον αστικό ιστό ως πολλαπλασιαζόμενο οργανισμό, ο Salvat επιλέγει ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία και μας τα παρουσιάζει. Το πολυεπίπεδο έργο που προκύπτει ως αποτέλεσμα προσφέρει στο θεατή πολλά σημεία πρόσβασης.

Με μια πιο προσεκτική εξέταση, ορισμένες από αυτές τις απροσδιόριστες επιφάνειες είναι συγκεκριμένες θέσεις, «οπτικές» ή «γωνίες» - κομμάτια δωματίων άμεσα βγαλμένα από τα αντίστοιχα διαμερίσματα. Φωτογραφημένα και διευρυμένα σε κλίμακα 1, τα πατώματα και οι τοίχοι από αυτές τις γωνίες αποτελούν μια αταίριαστη έκρηξη εντός του δημοσίου εκθεσιακού χώρου, μια ξαφνική εμφάνιση της ιδιωτικής σφαίρας. Οι Γωνίες του Salvat και τα Meubles - Immeubles, υβριδικά αντικείμενα που είναι συγχρόνως κτήρια και πρωτογενή στοιχεία επίπλων, βοηθούν να δημιουργηθεί η εντύπωση κρυπτογράφησης των ορίων. Είναι ένα ευαίσθητο, διανοητικό παιχνίδι εμπρός - πίσω: από το μέσα προς το έξω, από τον ιδιωτικό χώρο στον δημόσιο, και πάλι πίσω.

Και μερικές φορές, στεκόμενος κανείς μπροστά από κάποιο από τα κτίρια, παρατηρεί οτι κάτι συμβαίνει: μια δόνηση προέρχεται από το εσωτερικό των κατοικιών, μία υπόκρουση από υπόγεια γουργουρητά και βουητά απο ψυγεία. Σε ένα άλλο σημείο, κάτι έχει παραχθεί - τα κτίρια έχουν εκκρίνει ουσίες, έχουν κατασκευάσει υλικά. Είναι σαν ο καλλιτέχνης θέλει να ενισχύσει την ψευδαίσθηση ότι τα αντικείμενα που κατασκευάζει και τοποθετεί είναι στην πραγματικότητα αυτόνομα, σαν να λαχταρά να πιστέψει ότι κατοικούνται από μια δική τους μικρογραφία της ζωής. Βλέπουμε τη συλλογική παραγωγή των κατοίκων του κτιρίου; Ή είναι η ενέργεια του ίδιου του κτιρίου;»

(Angèle Assia, 2007)

Ο Manuel Salvat γεννήθηκε στο Παρίσι το 1959. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι ιδρυτής του REVECLUB, μιας κοινότητας ονειροπόλων, και μιας συλλογής απο ιστορίες ονείρων.

www.reveclub.org

documentsdartistes.org/artistes/salvat/repro.html

Πληροφορίες

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Παρασκευή 21/3 εώς και την Κυριακή 23/3. Εγκαίνια Παρασκευή 21/3 

Ωράριο λειτουργίας: 7-10 μ.μ.