Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Daulute feat. Stefan Torto

29 Μαρ 2014

29.03 έως 04.04

Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά & Λασίθι

Daulute feat. Stefan Torto

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Πολυχώρος Περίπου, Άγιος Νικόλαος (28ης Οκτωβρίου 25)

    Figaro Social, Ρέθυμνο (Εμμ. Βερνάρδου 21-23)

    Fagotto, Χανιά (Αγγέλου 16)

    Συν, Ηράκλειο (Χάνδακος 12)

Μουσική του κόσμου σε ένα ambient / cinematic / electronica περιβάλλον 

Οι Daulute έχουν πλέον διαμορφώσει τον δικό τους μοναδικό ήχο και τρόπο ερμηνείας που ξεχωρίζει στην παλέτα της World Music σκηνής. Εμπνευσμένοι από μελωδίες και ρυθμούς της Κρήτης, του Αιγαίου, της Ιρλανδίας και των Βαλκανίων, εστιάζουν στην μουσική πράξη με αντισυμβατικό χαρακτήρα ώστε η κάθε τους εμφάνιση να αποτελεί μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον διαμορφωμένο απο τον έμπειρο συνθέτη και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Stefan Torto, πειραματίζονται χωρίς ταμπού και κλισέ σε αχαρτογράφητες μέχρι τώρα περιοχές. Οι ήχοι των πνευστών των κρουστών και του λαούτου συναντώνται επι σκηνής με ήχους ambient, cinematic και electronica. Φυσικά όργανα και ηλεκτρονικές πηγές ενσωματώνονται σε μία ακουστική εμπειρία η οποία εμπεριέχει εκτεταμένο αυτοσχεδιασμό, minimal χαρακτήρα αλλά και progressive ύφος. Η νέα μουσική διάσταση που δημιουργείται είναι το αποτέλεσμα διάδρασης δύο φαινομενικά ασύμβατων μουσικών.

Ο Stefan Torto είναι ένας μουσικόσυνθετης του νέου κύματος της μοντέρνας μουσικής. Ως βασικός παραγωγός και συνθέτης της μπάντας Zen Garden αλλά και ως Stefan Torto έχει κυκλοφορίσει άλμπουμς και E.P σε εγχώριες αλλά και διεθνείς δισκογραφικές καθώς και πολλά μουσικά κομμάτια σε παγκόσμιες συλλογές ambient/electronica μουσικής. Ακόμα έχει συνθέσει μουσικές για μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, έχει επενδύσει μουσικά τις ενάρξεις διάσημων ελλήνων τραγουδιστών καθώς και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος ως μουσικός/sound designer. Παράλληλα συνθέτει την μουσική και το sound design για παρουσιάσεις γνωστών εταιριών της διαφήμισης πάνω σε τεχνικές mapping projection και 3D visual technics ανακαλύπτοντας πάντα καινούριες τεχνικές στον τομέα του ήχου, της μοντέρνας σύνθεσης και του sampling.

Περιοδεία στη Κρήτη:

29 Μαρτίου: Πολυχώρος Περίπου, Άγιος Νικόλαος

1 Απριλίου: Figaro Social, Ρέθυμνο

2 Απριλίου: Fagotto, Χανιά

3 Απριλίου: Συν, Ηράκλειο