Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Το βίντεο ως τέχνη (video season) στη Μεσόγειο: #4 Cédrick Eymenier

24 Μαϊ 2014

24.05 έως 27.05

Χώρος Τέχνης & Ελεύθερης Έκφρασης ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

18.00 - 22.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Το βίντεο ως τέχνη (video season) στη Μεσόγειο: #4 Cédrick Eymenier

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Website:
  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Χώρος τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος, Χάνδακος 20.

    e-mail: mesogiosart@gmail.com

Το βίντεο ως τέχνη (video season)

Ο χώρος τέχνης Μεσόγειος εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο το τέταρτο μέρος του κύκλου παρουσιάσεων έργων video art, που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014. Τα έργα θα παρουσιάζονται ανά τριήμερα και σε διαρκή επανάληψη κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Cédrick Eymenier

Ο Cédrick Eymenier γεννήθηκε το 1974. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στη Béziers. Είναι φωτογράφος και δημιουργός βίντεο, αλλά και μουσικός και επιμελητής εκθέσεων.  Τα τελευταία χρόνια, έχει τραβήξει την προσοχή διαφόρων καλλιτεχνικών ιδρυμάτων και κριτικών. Οι ταινίες και τα βίντεό του έχουν προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ (‘Images de Villes’ Festival at Aix en Provence το 2012, ‘Saison vidéo’ Festival το 2010, και ‘le Salon de Montrouge’ το 2010) και εκθέσεις (Moderna Museet in Stockholm το 2010, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris στην έκθεση «Expodrome» του Dominique Gonzalez-Foerster 2007) και σε συγκεκριμένα προγράμματα (Centre Pompidou το 2008, CAPC in Bordeaux). Το 2010 το Issue Project Room στη Νέα Υόρκη προέβαλε ολόκληρη τη σειρά ταινιών του, Platform.  Η δουλειά του δημοσιεύεται σε αρκετά εξειδικευμένα περιοδικά, με πιο σημαντικό το Purple Journal, του οποίου είναι συνεργάτης από το 1998.  

Αρκετοί συγγραφείς όπως οι Yannick Haenel, Gaëlle Obiégly, Michka Assayas, ή κριτικοί τέχνης όπως οι Jeff Rian, Damon Krukowski, Eric Bulot or Judicaël Lavrador παρακολουθούν τη δουλειά του εδώ και χρόνια. Το 2010 οι εκδόσεις Ordet Edition κυκλοφόρησαν ένα διπλό βιβλίο με φωτογραφίες του.  Ο Cédrick Eymenier είναι επίσης μουσικός. Πάιζει στο συγκρότημα Cats Hats Gowns, γράφει για το Ιαπωνικό περιοδικό μουσικής OkFred και δημιουργήσε το label Coriolis Sounds σε συνεργασία με τους Cedric Pin και Yvan Duhamel το 2009. Επίσης, συνδιευθύνει τον ιστότοπο  Coriolislab (www.coriolislab.org). Οι ταινίες του διανέμονται από την Annexia στην Toulouse (www.annexia-net.com) και σε VOD από την  Point Ligne Plan στο Παρίσι (www.pointligneplan.com). 

Πληροφορίες

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή το Σάββατο 24/5 τη Δευτέρα 26/5, και την Τρίτη 27/5, από τις 6 εώς τις 10 μ.μ.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 24/5 και στις 7 μ.μ., ο καλλιτέχνης θα είναι παρών για να παρουσιάσει το έργο του.

Ωράριο λειτουργίας: 6-10 μ.μ.