Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

Βραδιά Φλαμένκο στον ΤΖΙΤΖΙΚΑ

25 Ιουν 2014
Τζίτζικας (Αρμένοι Αποκορώνου),
Χανιά
21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Βραδιά Φλαμένκο στον ΤΖΙΤΖΙΚΑ

Ο βιρτουόζος κιθαρίστας Γιώργος Βαλύρης έρχεται από την Ολλανδία για να συναντήσει τη χορεύτρια Γιώτα Πεκλάρη και τη τραγουδίστρια  Δροσιά Χαρίση στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ, Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 21.30. Μια αυθεντική βραδιά φλαμένκο στο ΤΖΙΤΖΙΚΑ  στους Αρμένους Αποκορώνου (τηλ επικοινωνίας 28250 41144).

Το φλαμένκο είναι η ψυχή της Ανδαλουσίας που ξεδιπλώνεται μέσα από το τρίπτυχο cante-baile-toque (τραγούδι-χορός-κιθάρα). Το πάθος, η φλόγα και το μεσογειακό του ντουέντε υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά!

Γιώργος Βαλύρης, η  σχέση του με την κιθάρα άρχισε σε ηλικία 15 χρονών με ελληνική μουσική. Λίγο αργότερα μεταπήδησε στο φλαμένκο. Το 1982 πήγε στην Σεβίλλη, όπου έμεινε για τρία χρόνια μελετώντας τη τέχνη της φλαμένκο κιθάρας κοντά σε μουσικούς όπως οι Juan del Gastor, Carlos Herredia, Rafael Riqueni, και ιδιαίτερα ο Pedro Bacan. Από τους Juana Amaya και Farucco μαθαίνει την συνοδεία χορού φλαμένκο.

Από το 1992 ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ. Είναι από τους πλέον γνωστούς κιθαρίστες στην Ολλανδία ενώ διαθέτει εκτενή εμπειρία στο να συνοδεύει τραγουδιστές και χορευτές σε διάφορους σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη. Είναι γνωστός για τον δυναμικό, παραδοσιακό και λυρικό τρόπο παιξίματος του.

Η Γιώτα Πεκλάρη μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία πέντε ετών και αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται στους πιο διάσημους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα χρόνια, συμμετέχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των: Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Athens Video Dance Project, TapMotif, International Body Music Festival, Festival Musicale del Mediterraneo και παρουσιάζει δουλειές της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Ροές. Επιμελείται επίσης την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα. 

Η Δροσιά Χαρίση, ξεκίνησε να ασχολείται με το flamenco τραγούδι από το 2010. Ταξίδεψε στη Γρανάδα για να σπουδάσει flamenco τραγούδι και έμεινε ένα χρόνο.