Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Χορός

"Addio Addio Amore"

12 Ιουλ 2014

12.07 έως 13.07

Χαρουπόμυλος (Πάνορμο),
Ρέθυμνο
21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"Addio Addio Amore"

Η σόλο χοροθεατρική παράσταση «Addio Addio Amore», θα δοθεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 21:00, στο Χαρουπόμυλο.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Δάφνις Κόκκινος

Μία δημιουργία του Δάφνι Κόκκινου, συνεργάτη της Pina Bausch για 24 ολόκληρα χρόνια, τα οποία τώρα μετουσιώνονται σε μια διαδραστική σόλο παράσταση ποτισμένη από την ενέργεια και το πνεύμα της σπουδαίας γερμανίδας χορογράφου.

Οι κινήσεις του Δάφνι Κόκκινου, αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε έως το τέλος με την Pina Bausch, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

Στη διάρκεια της παράστασης, ο Δάφνις συνεργάζεται μ’ έναν χορευτή, για ένα δίλεπτο τάνγκο επί σκηνής. Το σόλο Addio, Addio Amore, είναι αφιερωμένο στην Pina. Ο Δάφνις υψώνει ένα ποτήρι προς τιμήν της….Chin- Chin…

Ανασύρει μνήμες από τα ταξίδια του, παρουσιάζοντας έργα της σε όλο τον κόσμο και προσκαλεί το κοινό σε μια συνεχή εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ερμηνεία του, είναι μια προσφορά σε όλους όσοι αγαπούν το έργο της Pina. Ένα έργο γεμάτο αγάπη, ανθρωπιά, σεβασμό, χιούμορ, φαντασία και φροντίδα. Μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση ή καλύτερα, ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή στην Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική, και το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή.

Μετά τη λήξη της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση του Δάφνι Κόκκινου με το κοινό.

Λίγα λόγια για τον Δάφνι Κόκκινο

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 – είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της Ζουζού Νικολούδη, παίρνει το τρένο με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Pina Bausch. Από το 2002 είναι βοηθός της θρυλικής χορογράφου. Μετά τον θάνατο της, το 2009, είναι υπεύθυνος προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch: Iphigenie auf Tauris, Sacre du printemps, Kontakthof, Arien, 1980: Bandoneon, Two Cigarettes in the Dark, Viktor, Ahnen, Palermo-Palermo, Tanzabend, Bamboo Blues, Agua, Masurca Fogo, Danzon κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: Ηable con ella του Pedro Almodovar, Pina του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ, Zenne the Dancer.

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» (www.panormo.com)