Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Contact Improvisation 2014

20 Σεπ 2014

20.09 έως 27.09

πολλαπλά σημεία,
Ηράκλειο

Contact Improvisation 2014

Γνωρίστε την Κρήτη μέσα απο το χορό και την εκφραστική κίνηση

Πρόσθετες Πληροφορίες

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι πιστοί του Contact Improvisation μας προσκαλούν να γνωρίσουμε την Κρήτη μέσα από την εκφραστική κίνηση, την επαφή μας με το συνάνθρωπο, τη μοναδική φύση και παράδοση του νησιού. Το ραντεβού για φέτος είναι στο Ηράκλειο από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με πρακτικές Contact Improvisation* από καταξιωμένους δάσκαλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, yoga, parent & kid contact, σύγχρονο και κρητικό χορό, jam sessions, προβολές βίντεο, πρακτική δίπλα ή και...μέσα στη θάλασσα! Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ

Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση που συνδυάζει κίνηση, γνώση και τουρισμό απο μια όμορφη παρέα ανθρώπων που μαζεύεται σ' ένα υπέροχο μέρος και ζει έτσι όπως πιστεύει πως θα έπρεπε να είναι ζωή: γεμάτη έκφραση, αγάπη για τη φύση, τέχνη, κατανόηση, έμπνευση και επικοινωνία!

 

Και αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρακτική contact για όλους (θα ανακοινωθεί τέλος Αυγούστου!), καλώντας όλους όσοι τολμούν και γουστάρουν σε έναν αυθόρμητο χορό παρέα με την ομάδα του CI Crete 2014! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Τέλος, μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση επαναλαμβάνεται το touring Crete 2014, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2014 κάνοντας πράξη την πίστη των διοργανωτών ότι τέχνη και πολιτισμός είναι (ή θα έπρεπε να είναι) συνυφασμένες με τον τουρισμό. Φέτος η ομάδα θα ταξιδέψει στην άγρια ομορφιά του Νότιου Ρεθύμνου (Άγιο Παύλο, Τριόπετρα, Πρέβελη) προσφέροντας δραστηριότητες που αφορούν στην κίνηση, το χορό, τη φύση και την ιστορία της Κρήτης.

Η συνάντηση οργανώνεται από  την ομάδα χορού ‘Φυσαλίδα’ με έδρα το Ηράκλειο που ιδρύθηκε το 2006 από τη Γωγώ Πετραλή και είναι γνωστή για τα εμπνευσμένα της community dance projects, τις χοροθεατρικές παραστάσεις και δράσεις street art, μεταξύ άλλων!

Η διοργάνωση είναι μέρος ενός μεγάλου και δύσκολου εγχειρήματος που στοχεύει  να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να συνεχίσει τη μακρά παράδοση του νησιού στο χορό, και το σημαντικότερο: να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά! 

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και το πλήρες πρόγραμμα δες την επίσημη ιστοσελίδα:  

www.contactimprocrete.com

και τη σελίδα τους στο facebook

*Το Contact Improvisation είναι ένα είδος σύγχρονου χορού, το οποίο γεννήθηκε από την κινησιολογική έρευνα που ξεκίνησε ο Steve Paxton στην Αμερική σε συνεργασία με την ομάδα ‘Magnesium’ που αρχικά αποτελούταν από 13 άντρες.

Πρόκειται για την επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ δύο, ή και περισσοτέρων ατόμων, μέσα από τη σωματική επαφή, τις δυνάμεις της φυσικής, τη βαρύτητα, την προσεγμένη ορμή, τη συνεχόμενη ροή, τη δράση-αντίδραση και το απρόβλεπτο της στιγμής.

Είναι ένας αυτοσχέδιος χορός όπου τα σώματα συνυπάρχουν σα μια μοναδική οντότητα, ένα σύμπλεγμα κινήσεων που συνεχώς εξελίσσεται και αναπλάθεται μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Σα μορφή κίνησης και έκφρασης είναι άκρως ανθρώπινη, αληθινή και ψυχαναλυτική ταυτόχρονα!