Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας 2014

23 Ιουλ 2014

23.07 έως 27.07

Σητεία,
Λασίθι
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας 2014

Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας: Ένα μεγάλο «ραντεβού» των ανθρώπων του ραδιοφώνου, των λαών, της μουσικής, της τέχνης, του πολιτισμού...

Πέντε μέρες γεμάτες μουσικές του τόπου μας, της Ελλάδας, του κόσμου... θεατρικές παραστάσεις, live εκπομπές, συναυλίες, χοροί, εκπλήξεις, χειροποίητα καλλιτεχνήματα, τοπικά προϊόντα, αλλά και επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία και το ερέθισμα να γνωρίσουν τη Σητεία και τον πολιτισμό της.

Τοπικά μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν «υλικό προς ραδιοφωνική αναμετάδοση», με αυτοσχέδιες συναυλίες, παραστάσεις  και πάσης φύσεως καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε 24ωρη βάση (απογευματινές ώρες στους δρόμους της πόλης, βραδινές στο Άλσος Χλουβεράκη, νυχτερινές, πρωινές και μεσημεριανές μέσω ραδιοφώνου).

Πρόγραμμα Φεστιβάλ 

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Βραδιά Ρεμπέτικου και Σμυρνέικου Τραγουδιού: «Στο καφέ Αμάν»

Βραδιά ρεμπέτικου και Σμυρνέικου τραγουδιού με τον Μηνά Μανίκα (φωνή-κιθάρα-ούτι), Μαρία Σεμερτζάκη (φωνή),  Πέτρος Σπυριδάκης (μπουζούκι), Βασίλης Βοβατζάκης (ακορντεόν), Γιάννης Πρωτογεράκης (βιολί), Γιώργος Σκαρβελάκης (κρουστά), Δημήτρης Τσιμούλης (ακορντεόν). 

Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο τραγούδι από τη Μικρά Ασία ως τους προσφυγικούς συνοικισμούς του Πειραιά.

Οργάνωση σύλλογος φίλων μουσικής Σητείας.

Γενική είσοδος €2.50, Ώρα 21.30 μμ.

Πάρκο Χλουβεράκη

Πεμπτη 24 Ιουλιου 2014

Φωνές του Νότου: «Ήτανε μια φορά κι έμεινε για πάντα» - Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη!

Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του την μουσική αλλά και την πολιτική ιστορία της Ελλάδας, φέρνουν με σεβασμό μαζί τους οι «Φωνές του Νότου» στην μουσική τους παράσταση.

Γενική είσοδος €8, Ώρα 21.30

πάρκο Χλουβεράκη

Παρασκευη 25 Ιουλιου 2014

Κρητική Στειακή Μουσική από ντόπια συγκροτήματα

Τσαντάκης Γιώργος - Τσαγκαράκης Νίκος - Παραγυιός Γιώργος

Κουτάντος Νίκος - Μπουντρονικόλας Γιάννης - Καραπιδάκης Αντρέας

Γιάννης Πρωτογεράκης - Μιχάλης Φραγκιαδάκης

Πάρκο Χουβεράκη, Είσοδος Ελεύθερη 

Σαββατο 26 Ιουλιου 2014

Simone Mongelli, Φένια Χρήστου & Κώστας Μπουρόπουλος

Body Music & τραγούδια από την Ελληνική Παράδοση, τα Ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας και το ρεμπέτικο

Κι αν αντί για κρουστά έχει απλά το σώμα του... Κι αν το τραγούδι ακούει μόνο στην ψυχή της... Τότε ο ήχος μια κιθάρας και ίσως κάπου κάπου κι ενός πιάνου, αρκούν για να μας παρασύρουν στο δικό τους μουσικό παραμύθι εκείνο το βράδυ. 

Ο λόγος για τους Simone Mongelli (διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός κρουστών, body music performer), Φένια Χρήστου (voice performer, composer), Κώστας Μπουρόπουλος (σολίστ κιθάρας) που συμπράττουν επί σκηνής και μας προσφέρουν ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ελληνική και ιταλική παράδοση, με τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα, ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, ρεμπέτικα. Με βασικό άξονα το body percussion (Simone Mongelli) και τον αυτοσχεδιασμό, δεν θα λείπουν βέβαια μη αναμενόμενες μουσικές εκπλήξεις καθώς και επιλεκτικά συνθέσεις της Φένιας Χρήστου, πάντοτε σε απόλυτη αρμονία με το μουσικό ύφος της βραδιάς. 

ALMORAIMA

Ένα πολυεθνικό μουσικό σχήμα με παραδοσιακή μουσική της Ανδαλουσίας

Οι ALMORAIMA είναι πολυεθνικό μουσικό σχήμα που ζούν στην Κάτω Ιταλία , στη περιοχή του LECCE. Από το 2007 ασχολούνται με τη παραδοσιακή μουσική της Ανδαλουσίας. Δεν είναι τυχαίο οτι το όνομά τους το πήραν από μιά περιοχή της Ισπανίας μεταξύ Κόρντοβα και Σεβίλλης, στην οποία ζούν Τσιγγάνοι, Εβραίοι, Ισπανοί και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική φτιάχνοντας μιά ατμόσφαιρα γεμάτη από ρυθμούς και ήχους. Είναι στη φύση τους να ανακατεύουν φόρμες και ιδέες, να ταξιδεύουν μέσα στις μουσικές της Μεσογείου, με τους ρυθμούς και τις μουσικές FLAMENGO - ARAB σε συνεχή διάλογο και τα μουσικά όργανα και ton εντυπωσιακό χορό σε δράση.

Συμπράττουν μουσικά οι :

MASSI ALMORAIMA (flamengo κιθάρα-ούτι), 

MARCO BARDOSCIA (κόντρα μπάσο), 

FEDERICO MUSARO (τσέλο), 

Fernandez Michael Manuel Joseph (ethnic κρουστά) και χορεύει FLAMENGO η εντυπωσιακή ELISA MURRU.

Balcan Project (Παντελής Στόικος - Δήμος Βουγιούκας)

Μουσικές, μοτίβα και αυτοσχεδιασμοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια από δυο σπουδαίους σολίστες, τον Παντελή Στόικο στην τρομπέτα & καβάλ και το Δήμο Βουγιούκα στο ακορντεόν

Κυριακη 27 Ιουλιου 2014

Το Μουσικό Πολύτροπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας

Το "Μουσικό Πολύτροπο" είναι ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Ιδιαιτερότητα της ομάδας και καρπός της δουλειάς μας είναι το ξαναζωντάνεμα παλαιών τρόπων εκφοράς του ποιητικού λόγου του δημοτικού τραγουδιού στη δική μας "ελληνική μουσική γλώσσα".

Χάικ Γιαζιτζιάν

Χάικ Γιαζιτζιάν, έρχεται στη Σητεία να ξεδιπλώσει μεταξύ άλλων μνήμες από την Αραβική παράδοση μια που είναι γεννημένος στη Συρία. Θα προσπαθήσει να μεταδώσει στο κοινό την αγάπη του για καλλιτέχνες «μύθους» της Μουσικής του Αραβικού Κόσμου σαν την Λιβανέζα FAIROUZ και την Αιγύπτια ΟΥΜ ΚΑΛΣΟΥΜ

Πάρκο Χουβεράκη, είσοδος ελεύθερη