Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

1o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

16 Αυγ 2014

16.08 έως 19.08

Ιεράπετρα,
Λασίθι
Τιμή Εισόδου

Εισιτήριο ημέρας: €15

Εισιτήριο διημέρου: €20

Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

1o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2014 είναι γεγονός και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην όμορφη πόλη της Ιεράπετρας από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου 2014. Σας προσκαλούμε να ζήσετε αυτήν την δυνατή εμπειρία και να διεισδύσετε στον κόσμο της τέχνης του Ντοκιμαντέρ.

Η Ιεράπετρα θα φιλοξενήσει μία εμβληματική και αντιπροσωπευτική κιβωτό από πρωτοεμφανιζόμενα και μη ντοκιμαντέρ, με σκοπό να ταξιδέψει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό κόσμο εμπειριών και γνώσεων.

Tο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας φιλοδοξεί να γίνει ο προπομπός μιας ετήσιας εκδήλωσης διεθνούς βεληνεκούς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην μοναδική και πολυδιάστατη τέχνη του Ντοκιμαντέρ. Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και διάδοση της παραγωγής ντοκιμαντέρ, καθώς και η συνεργασία και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς. 

Το πολιτιστικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει με μία φαντασμαγορική έναρξη στις 16 Αυγούστου σε κεντρικό σημείο της Ιεράπετρας η οποία θα περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας ιστορικής αναδρομής του τόπου μας με αναφορές στους Μινωίτες, τους Ρωμαίους, τους Ενετούς, του Βυζαντινούς, τους Μικρασιάτες και τους σύγχρονους Κρήτες με τη συμμετοχή της Μινωικής Αυλής, πολιτιστικών συλλόγων και σπουδαίων καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Χρυσή» σκηνοθεσίας Ε. Βλάσση και «Οι Νύμφες του Hindu Kush» σκηνοθεσίας Ανέττας Παπαθανασίου. 

Στις 17 και 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο με παράλληλες προβολές εντός δύο ημερών σε δύο αίθουσες (7 προβολές/αίθουσα), 3 εξωτερικά σημεία της πόλης, που θα διαμορφωθούν για τις ανάγκες προβολής (2 προβολές /σημείο), και 2 προβολές ντοκιμαντέρ σε χωριά του Δήμου. 

Στο Πανόραμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν διεθνώς βραβευμένα ντοκιμαντέρ παραγωγής από το 2010 έως 2014, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε Φεστιβάλ ανά το κόσμο. Στο Διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν δέκα ντοκιμαντέρ με θεματικές ενότητες: Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights), Καταγραφή Μνήμης ( Recordings Of Memory), Δραματοποιημένα Ντοκιμαντέρ (Docudrama), Εικόνες του Κόσμου (Views of the World ), Αληθινές Ιστορίες (True Stories), Ελληνικό Πανόραμα (Greek Panorama), Ανθρώπινα Οδοιπορικά (Human Journeys), Ανθρώπινα Πορτραίτα (Ηuman Portraits), Ντοκιμαντέρ Νέων Δημιουργών (Young Directors). 

Στις 19 Αυγούστου θα τελεστεί η λήξη του Φεστιβάλ όπου και θα απονεμηθούν τα βραβεία των ντοκιμαντέρ που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ 1ου βραβείου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2014!