Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

"This is where I leave you" από την Michaela Schweighofer

28 Αυγ 2014
ResidenSea (οδός Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

22.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"This is where I leave you" από την Michaela Schweighofer

Πρόσθετες Πληροφορίες

Η ResidenceSEA παρουσιάζει τα έργα της Michaela Schweighofer με τίτλο “THIS IS WHERE I LEAVE YOU” την Πέμπτη 28 Αύγουστου, ώρα 22:00 στη ResidenceSEA στο Ηράκλειο. Θα εξακολουθήσει ζωντανή μουσική με τους TIO TRIO, ABE SADA, NORTE και THE KANGOORS,

Στο τελευταίο της video έργο με τίτλο «THIS IS WHERE I LEAVE YOU» η φιλοξενούμενη αυστριακή καλλιτέχνης Michaela Schweighofer συνδυάζει γλυπτά της κλασσικής περιόδου με μια ποικιλία από φυσικά και τεχνητά υλικά που βρήκε εντός και εκτός του στούντιο της ResidenceSEA . Αυτά τα αντικείμενα λειτουργούν ως σκηνικό και ταυτόχρονα είναι και οι κύριοι χαρακτήρες του έργο της Michaela. Καθώς τα αρχαία ελληνικά γλυπτά έχουν την ίδια σημασία με τα υπόλοιπα υλικά, τα όρια ανάμεσα στη φύση και τον πολιτισμό έχουν διαλυθεί, το αντικείμενο γίνεται ο εκτελεστής.

Επιπλέον, το βράδυ περιλαμβάνει μια ποικιλία από ζωντανή μουσική από τέσσερις μουσικές μπάντες, οι οποίες είναι από το Ηράκλειο: psychedelic και Blues Rock των TIO TRIO, κομμάτια από ήχο με λέξεις των ABE SADA, ακλουθούν οι NORTE και τελευταίοι αλλά όχι λιγότερο σημαντικοί THE KANGOORS.

Η Michaela Schweighofer εργάζεται κυρίως με την γλυπτική άλλα και με την φωτογραφία, με το video και τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. Σπούδασε στο Academy of Fine Arts της Βιέννης και στη Hochschule fur Bildende Kuenste στο Αμβούργο. Επίσης οι προηγούμενες σπουδές της ήταν στην αγγλική φιλολογία, ψυχολογία και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Karl­Franzens­Universitat στο Γκρατς. Πρόσφατες έκθεσεις ήταν «Der Imperativ der Inszenierung. Leben auf Probe» στο MUMOK στη Βιέννα, «Attitüde, Die Kulisse und das pardon» στη γκαλερί του HFBK στο Αμβούργο και «The company I keep» στο Gipsmuseum Graz.

Η ResidenceSEA, Sensing your Environment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) της τέχνης και της επιστήμης για διεθνούς καλλιτέχνες για να δουλεύουν και συνεργάζονται στο Ηράκλειο. Ιδρύθηκε το Ιούνιο 2012 από την Michela Pelusio σε συνεργασία διαφόρων (διεθνών και τοπικών) καλλιτεχνών που μένουν στο Ηράκλειο, την Roberta Bellante, την Μαριέτα Γραμματικάκη, τον Ri Fa, τον Βασίλη Φλουρή, τον Λευτέρη Κοτζαμπασάκη και την Antje Larsen.

Η ResidenceSEA Βρίσκεται στο ισόγειο της παλιάς ταβέρνας “Το Παλιό Lido”, στο τέλος της οδού Κιλκίς, στην παραλία πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, 10 μέτρα από την θάλασσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.