Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

1st Crete Art Fair - Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής

12 Σεπ 2014

12.09 έως 18.09

πεζόδρομος Σαπουτιέ,
Ηράκλειο
11.00-17.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

1st Crete Art Fair - Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής

30 εικαστικοί καλλιτέχνες στο Ηράκλειο από 11 χώρες

Ένα από τα σημαντικότερα, διεθνή εικαστικά δρώμενα για τη χώρα μας ανοίγει ξανά την αυλαία του με έδρα την Κρήτη, το οποίο συμβάλει στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή. Η μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση της Zervas Art  που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Capsis Astoria Heraklion ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στον πεζόδρομο Σαπουτιέ δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και υποδέχεται καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του πλανήτη, προκειμένου να επισκεφτούν την Κρήτη ως ένα διεθνές Εικαστικό Κέντρο αλλά και να προσθέσουν στο βιογραφικό τους την συμμετοχή τους στο CRETE ART FAIR.   

Το καλλιτεχνικό project CRETE ART FAIR / INTERNATIONAL PAINTING SYMPOSIUM το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την UNESCO, αποτελεί μια  μεγάλη καλλιτεχνική υπέρβαση, πραγματοποιείται στην Ελλάδα της κρίσης, που επιμένει να παράγει τον πολιτισμό και να απλώνει τα φτερά της, προσκαλώντας περισσότερες από 120 χώρες συνολικά, οι οποίες υποστηρίζουν επίσημα την καλλιτεχνική και διοργανωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και των διοργανωτών που τολμούν μια μοναδική καλλιτεχνική παραγωγή, αυτή την ταραγμένη περίοδο.  

Ο θεσμός των Διεθνών Συμποσίων Ζωγραφικής αποτελεί πλέον μια σημαντική  καλλιτεχνική πρωτοβουλία που υλοποιείται στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη (στο ξενοδοχείο Capsis Hotel Thessaloniki), στην Πάτρα και την Κωνσταντινούπολη και έχει καταστήσει τη χώρα μας ως διεθνές κέντρο τεχνών σε περισσότερες από 120 χώρες. Περίπου 200 Πανεπιστήμια Καλών Τεχνών και περισσότεροι από 2.000 ζωγράφοι –των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά- συνεργάζονται και συμμετέχουν στη μεγάλη εικαστική διοργάνωση η οποία αποτελεί πλέον ένα διεθνές καλλιτεχνικό ρεύμα. 

Μια από τις μεγαλύτερες εικαστικές παραγωγές, καταφέρνει ξανά να προκαλέσει με επιτυχία το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας της τέχνης και του πολιτισμού, παρά τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής οικονομίας και της γενικότερης κρίσης.

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ζωγραφίζουν καθημερινά από τις 11:00 έως 17:00 στον πεζόδρομο Σαπουτιέ, εμπνευσμένοι από την καταλυτική παρέμβαση του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος, του Μεσογειακού φωτός και της μαγευτικής ανάδειξης των χρωμάτων. Τα έργα τέχνης που θα δημιουργηθούν είναι σε διαστάσεις 140cm x 100cm και θα αποτελέσουν μια σημαντική, θεματική συλλογή, η οποία θα περιοδεύσει σε πολλές χώρες.

Οι διαφορετικότητα των χωρών, των πολιτισμών και των τεχνοτροπιών παρεμβαίνει σαν δύναμη και δρα καταλυτικά στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες – καθηγητές Πανεπιστημίων και Ακαδημιών Καλών Τεχνών, για να δημιουργήσουν ζωντανά και να παρουσιάσουν κορυφαία έργα τέχνης. 

Οι επισκέπτες και φίλοι του CRETE ART FAIR, θα απολαύσουν μια υψηλού επιπέδου ζωντανή καλλιτεχνική διοργάνωση.