Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Συναυλία: Ross Daly - Βασίλης Σταυρακάκης

18 Σεπ 2014
Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€8

21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Συναυλία: Ross Daly - Βασίλης Σταυρακάκης

Η συνεργασία του Ross Daly με το Βασίλη και το Μήτσο Σταυρακάκη ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια με το δίσκο "Ονείρου Τόποι", ένας δίσκος που, εκείνη την εποχή, άνοιξε καινούριους ορίζοντες στην Κρητική μουσική, φανερώνοντας ένα εντελώς καινοτόμο τρόπο προσέγγισης του παραδοσιακού υλικού. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες παραγωγές με πολλές νέες δημιουργίες και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά, αυτή η συνεργασία συνεχίζεται δημιουργικά όσο ποτέ. 

Η διαχρονικότητα των μελωδιών του Ross Daly πλέκεται με μαγικό τρόπο με τον ιδιαίτερο  στίχο του Μήτσου Σταυρακάκη και τη μοναδική ερμηνεία του Βασίλη Σταυρακάκη με αποτέλεσμα μουσικές δημιουργίες που έχουν επηρεάσει, και συνεχίζουν να επηρεάζουν, γενιές ακροατών τόσο σε συναυλίες όσο και στο γλέντι και που φαίνεται να αποτελούν πλέον ένα ρεύμα συνέχειας και δημιουργικής εξέλιξης της Κρητικής παράδοσης.

Στις 18 του Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο"Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο, ο Βασίλης Σταυρακάκης μαζί με τον Ross Daly θα πραγματοποιήσουν μια συναυλία στην οποία θα παρουσιάζουν κομμάτια από το καινούριο και το παλιό τους ρεπερτόριο. 

Μαζί τους θα παίξουν οι Γιώργος Μανωλάκης (λαουτο, φωνή), Κέλυ Θωμά (λύρες) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστα, φωνή) και η επιμέλεια του στίχου είναι του Μήτσου Σταυρακάκη.