Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Βραδιά Ανάγνωσης για τον Γκρέκο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

26 Σεπ 2014
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
Ηράκλειο
20.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Βραδιά Ανάγνωσης για τον Γκρέκο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

“Αγαπητέ Τόμας, 

Αυτές τις δέκα ημέρες συνέβησαν τόσο απίστευτα πολλά που ούτε που σκέφτομαι πια τον Βελάσκεθ. Τόμας, βρήκα έναν άνθρωπο, έναν μεγάλο, έναν αδιανόητα ιδιοφυή άνθρωπο, τον Γκρέκο.”

 (J. Meier-Graefe, Ταξίδι στην Ισπανία, 1910)

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης" (21.6-25.10.2014), η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.30, μια βραδιά ανάγνωσης αφιερωμένη στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα αναγνωστούν ποιήματα και πεζά σύγχρονων και μεταγενέστερων του μεγάλου καλλιτέχνη διανοουμένων, που δείχνουν την απήχηση του έργου του στην εποχή του και την πρόσληψή του σε κατοπινές εποχές, όταν ο Γκρέκο ανακαλύπτεται ξανά.

Τα κείμενα είναι αποσπάσματα ενός μικρού τόμου που μόλις εξέδωσε και παρουσιάζει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, σε επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου. Θα αναγνωστούν από τον Μιχάλη Βιρβιδάκη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, με μουσικά ιντερλούδια από τους Γιάννη Ιδομενέως και Μυρτώ Γεωργιάδου, συνοδεία κιθάρας από τον Γιώργο Μουρτζάκη.

Η αναμνηστική έκδοση υπό τον τίτλο Για τον Γκρέκο, με τα ξεχωριστής σημασίας κείμενα των Luis de Góngora, Hortensio Paravicino, Maurice Barrès, Roger Fry και Julius Meier-Graefe που θα αναγνωστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα διατίθεται στο Πωλητήριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.