Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

04 Οκτ 2014
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

11.00-14.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό του χώρο και να συμμετάσχετε στις δραστηριότητές του: 

11.00-12.00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα ζώα γύρω μας: Από τους σπόγγους ως τον άνθρωπο» από τον καθηγητή κ. Μωυσή Μυλωνά, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12.00-13.00 «Ας πλησιάσουμε τα ζώα!» Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακουμπήσουν ζώα από το Ζωντανό Μουσείο. Επίσης θα μπορούν  να παρακολουθήσουν τάισμα από το φροντιστή των ζώων. 

12.00-14.00 Μετά την παρουσίαση οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μάσκες και  να φτιάξουν ζωάκια από πηλό, φυσικά υλικά και χαρτί. 

Κατά τη διάρκεια όλης της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με τον θαυμαστό κόσμο των ζώων.  

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα ισχύει γενική είσοδος 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.