Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου "Ερωτόκριτος. Του δίσκου τα γυρίσματα" στο ΙΜΚ

17 Νοε 2014
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Αμφιθέατρο Γ. Περτσελάκη),
Ηράκλειο
19.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου "Ερωτόκριτος. Του δίσκου τα γυρίσματα" στο ΙΜΚ

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στην παρουσίαση της ψηφιακής μορφής του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου Ερωτόκριτος από τους Dia M. L. Philippides, καθηγήτρια έρευνας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Boston College (USA), και David Holton, ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ερωτόκριτος. Του δίσκου τα γυρίσματα

[Dia M. L. Philippides – David Holton – John L. Dawson]

O ψηφιακός δίσκος, περιλαμβάνει ολόκληρο το κείμενο του Ερωτόκριτου (9.982 δεκαπεντασύλλαβους στίχους) βασισμένο στην κριτική έκδοση του Στυλιανού Αλεξίου (1992), με εικονογράφηση και μουσική επένδυση. Πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της γλώσσας του Κορνάρου και του ποιητικού του έργου, προσφέρει μέσω 850.000 διασυνδέσμων τη δυνατότητα σύνδεσης του κειμένου του Κορνάρου με τους λεξιλογικούς πίνακες του τετράτομου έργου των Philippides & Holton Tου κύκλου τα γυρίσματα. O Eρωτόκριτος σε ηλεκτρονική ανάλυση τ. Α΄-Δ΄, Ερμής, Αθήνα 1996-2000. 

Ο ψηφιακός δίσκος παρέχει άφθονο υλικό για τη γλώσσα και την ποιητική του Κορνάρου και προσφέρει στον αναγνώστη-χρήστη τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ειδικότερες πληροφορίες όπως η καταμέτρηση των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων ή λέξεων στο έργο, αλλά και ζητημάτων που αφορούν στη δομή και την τεχνική της αφήγησης. Χρήσιμο βοήθημα στη μελέτη του σπουδαίου έργου της κρητικής αναγέννησης συνεισφέρει πολυεπίπεδα στο έργο ερευνητών και εκπαιδευτικών αλλά και την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τον Ερωτόκριτο.

Ο δίσκος θα διατίθεται προς πώληση κατά την ημέρα της παρουσίασής του στο ΙΜΚ Shop.