Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Προβολή ταινίας

Προβολές Ισπανόφωνου Κινηματογράφου από τη ΝΕΚΛΗ

08 Φεβ 2015

08.02 έως 09.02

Κοινωνικός Χώρος Ιδρ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9),
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος (προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα)

19.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Προβολές Ισπανόφωνου Κινηματογράφου από τη ΝΕΚΛΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνεχίζει τη χρονιά με ειδικές προβολές σε μορφή αφιερωμάτων. Η αρχή γίνεται με μια σειρά προβολών ισπανόφωνου σινεμά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την ισπανική πρεσβεία. 

Την Κυριακή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουααρίου στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού θα προβληθούν τέσσερεις ισπανόφωνες ταινίες με ελεύθερη είσοδο (όσοι θεατές θέλουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για την κοινωνική κουζίνα που λειτουργεί εντός του χώρου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

19:00 Tapas (Μικρά μυστικά), José Corbacho, Juan Cruz, 2005, 94’ 

Στο μπαρ του Λόλο, σε μια γειτονιά της Βαρκελώνης, διαπλέκονται οι ιστορίες των συνταξιούχων Μαριάνο και Κόντσι, της μεσήλικης Ρακέλ που έχει μια σχέση στο ιντερνέτ, των νέων Θέσαρ και Όπο και του μάγειρα Μάο. Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου γυναικείου ρόλου (Elvira Mínguez) του Φεστιβάλ της Μάλαγα (2005).

20: 45 80 Egunean (80 ημέρες), José María Goenaga, Jon Garaño, 2010, 105´

Η 70χρονη Άσουν, παντρεμένη με τον Χουάν Μάρι, πληροφορείται από ένα τηλεφώνημα ότι ο πρώην σύζυγος της κόρης της είναι σε κώμα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο όπου συναντά τη Μάιτε, την καλύτερή της φίλη στην εφηβική ηλικία, με την οποία ξαναβρίσκει τα γέλια και την ευτυχία των παλιών χρόνων. Η Άσουν ανακαλύπτει ότι η Maite είναι λεσβία και έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να ακολουθήσει τα αισθήματά της ή να τα αγνοήσει.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 

19:00 Plácido (Πλάθιδο), 1961, 85’

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, κάποιες κυρίες επινοούν τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία «δειπνήστε με έναν φτωχό», ώστε κι αυτοί που έχουν ανάγκη, να καθίσουν στο τραπέζι με τις οικογένειες που έχουν τον τρόπο τους και ν απολαύσουν για ένα βράδυ την ζεστασιά και την αγάπη που στερούνται. Ο Πλάθιδο, ο οποίος έχει προσληφθεί για να συμμετάσχει με το μοτοσακό του στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, αλλά μια αναποδιά τον εμποδίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προετοιμασίες του: την παραμονή της πρωτοχρονιάς λήγει το πρώτο γραμμάτιο για το μοτοσακό του, που αποτελεί το μοναδικό βιοποριστικό μέσο γι’ αυτόν. 

20:45 El Sur (Ο Νότος), Víctor Erice, 1983, 90’

Με φόντο την περίοδο μετά τον ισπανικό εμφύλιο, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αγουστίν και της κόρης του Εστρέγια που διανύει την περίοδο από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αναζητώντας την ταυτότητά της μέσα από το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα της. Βασισμένη σε ανέκδοτο – έως τότε – διήγημα της Αδελαΐδα Γκαρθία Μοράλες, Ο Νότος είναι μια αξιοσημείωτη ταινία του ισπανικού κινηματογράφου όπως άλλωστε και οι άλλες δύο ταινίες του Βίκτωρ Έριθε (Το πνεύμα του μελισσιού και Ο ήλιος του κυδωνιού). Βραβευμένη ως Καλύτερη Ταινία στα φεστιβάλ του Σάο Πάολο, Σικάγο και Ιβηρικού Κινηματογράφου του Μπούργος (Ισπανία).