Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Ομιλία

Ομιλία Καλλιτεχνών El Ka (Γαλλία/Βέλγιο)

27 Μαρ 2015
Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία,
Ηράκλειο
19:00

Ομιλία Καλλιτεχνών El Ka (Γαλλία/Βέλγιο)

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:
    2810 226105 koinwnikos.xwros@gmail.com

Οι El Ka (Γαλλία/Βέλγιο) είναι το καλλιτεχνικό σχήμα που φιλοξενεί αυτή την περίοδο το ArtAmari Residency, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι νομάδων/εικαστικών που δημιουργεί φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ που δουλεύουν αυτή την περίοδο λέγεται "Flying Sculptures" δηλαδή "Ιπτάμενα Γλυπτά". Πρόκειται για εφήμερα "γλυπτά" από υλικά που βρίσκουν στις περιηγήσεις τους. Σκουπίδια στην πραγματικότητα, που αποκτούν, όμως, γλυπτική διάσταση και εικαστική αξία τη φευγαλέα στιγμή της φωτογράφησης. Με αυτό τον τρόπο, "χαρτογραφούν" διαφορετικά μέρη του πλανήτη, κάνοντας ένα σιωπηλό σχόλιο για τον καταναλωτισμό μέσα από μια δυνατή, εννοιολογική όσο και καλαίσθητη, φωτογραφική σειρά.

Σκοπός του artAmari Residency είναι να δημιουργηθούν πολιτισμικές γέφυρες ανάμεσα στην περιοχή του Αμαρίου και ξένους πολιτισμούς μέσω των εικαστικών τεχνών. Να γνωρίσουν καλλιτέχνες από άλλες χώρες την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τόπου, αλλά κι ο τοπικός πληθυσμός να προσεγγίσει και να εξοικειωθεί με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

 

Θα προηγηθεί μικρή εισαγωγή στην έννοια του residency γενικά και της πορείας του artAmari τα τελευταία δύο χρόνια. Το artAmari Residency διοργανώνεται από την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη και βασίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξή του σε συνεργασίες. Η προσπάθεια καταγράφεται σταδιακά στο www.artamari.wordpress.com και στο https://www.facebook.com/pages/ArtAmari-Residency/189025557918512

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.