Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Εκδήλωση για παιδιά

«Τα χρώματα του Πάθους»

08 Απρ 2015
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

11.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

«Τα χρώματα του Πάθους»

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810 283219 

Αυτό το Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ  αποφάσισε να προσφέρει το δημοφιλές εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα χρώματα του Πάθους» σε όλη την οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, πάντα, μία εβδομάδα πριν από την περίοδο του Πάσχα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, οι οποίοι επισκέπτονται το Μουσείο με το σχολείο τους. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύθηκαν το θέμα των Θείων Παθών και αφετέρου να εξοικειώσει τους μαθητές με σημαντικά ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά ρεύματα από τον 15ο ως τον 20ο αιώνα.   

Αυτό το Πάσχα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη στις 11.00 π.μ, επιδιώκοντας να διευρύνουμε το κοινό του εκπαιδευτικού προγράμματος, προσκαλούμε  όλη την οικογένεια ή τους ενήλικες εκείνους, που έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ιστορία της Τέχνης και θα ήθελαν να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα βαφτιστήρια τους, προσφέροντάς τους ένα διαφορετικό πασχαλινό δώρο.  

Το ταξίδι ξεκινά με δύο έργα από τη Βυζαντινή συλλογή του Μουσείου και ακολουθεί εκπαιδευτική προβολή με ερωτήσεις, παιχνίδια και κουίζ, προκειμένου να διανύσουμε μία διαδρομή στην Τέχνη ως τον 20ο αιώνα.

Για τους ενδιαφερόμενους που θα ήθελαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μαζί με παιδιά, προτεινόμενη ηλικία είναι η Ε΄ δημοτικού και πάνω.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν για όλους, κρίνεται όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχών στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, στα τηλέφωνα: 2810 283219.

 Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος-Υλοποίηση: Φανή Καμπάνη