Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν στην Κρήτη

05 Απρ 2015
Κήπος των Αισθήσεων, Μαλάδες,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

11.00 - 20.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν στην Κρήτη

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Πολυχώρος: «Ο κήπος των αισθήσεων» 

    Οικισμός Μαλάδες Ηρακλείου

    T. 2810 881796 – www.kiposaisthiseon.gr

Τα ΒορΟινά, η δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων των οινοπαραγωγών-μελών της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, την Κυριακή 5 Απριλίου, στον πολυχώρο «Ο Κήπος των Αισθήσεων», στον οικισμό Μαλάδες Ηρακλείου. 

Τα διάσημα Κτήματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα ταξιδεύουν στην Κρήτη με τους δημιουργούς τους –οινοπαραγωγούς, οινολόγους και στελέχη- για να παρουσιάζουν τον οινικό πλούτο της περιοχής τους στους επαγγελματίες και στο οινόφιλο κοινό του νησιού.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης –που θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 20:00- θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και διεθνών ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνι, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από τις 16:00 έως τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή παράλληλη εκδήλωση. Ένας διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών οίνων από τα μέλη της Ένωσης "Οίνοι Βορείου Ελλάδος", για το κοινό της εκδήλωσης που θα ήθελε να δοκιμάσει τις γνώσεις του στις ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των νικητών οι οποίοι θα λάβουν ως έπαθλο «Οίνους Βορείου Ελλάδος» σε μεγάλες συσκευασίες!

Η εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» πραγματοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια ανελλιπώς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και περιστασιακά σε άλλες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα, αποτελώντας ένα ξεχωριστό οινικό ραντεβού με επαγγελματίες και καταναλωτές.

Φέτος για πρώτη φορά η Ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» επισκέπτεται την Κρήτη, φιλοδοξώντας να γνωρίσει από κοντά το κοινό της στο νησί.   Άλλωστε η Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές κατανάλωσης των οίνων των μελών της Ένωσης.