Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Κριτσάς

17 Μαϊ 2015
Σφάκα / Κριτσά ,
Λασίθι
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Κριτσάς

Πρόσθετες Πληροφορίες

Η Κρήσσα Γειτονία σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου διοργανώνει μια ξεχωριστή πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς. Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 17 Μαΐου στις 8 το πρωί και θα έχει σαν σημείο έναρξης το ξενοδοχείο μας στη Σφάκα.

Το φαράγγι της Κριτσάς, ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαράγγι,  ξεκινάει από το ομώνυμο χωριό της Κριτσάς, 9,5 χλμ. νοτιοδυτικά του Αγίου Νικολάου και καταλήγει στο χωριό Τάπες. Έχει μήκος 13 χλμ. και σε μερικά σημεία το πλάτος του φτάνει μόλις το 1,5 μέτρο, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο με ελάχιστα δύσκολα σημεία ανάβασης.

Η είσοδος του φαραγγιού κοντά στην Κριτσά είναι εντυπωσιακή, καθώς το βουνό σκίζεται στα δύο και δημιουργείται το στενό πέρασμα του. Εκτός από το κύριο μονοπάτι που βρίσκεται δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της Κριτσάς, υπάρχει κι ένα δεύτερο που ξεκινάει μέσα από το χωριό. Σε ένα σημείο κοντά στην αρχή του υπάρχει ένας μεγάλος βράχος, ενώ από εκεί και έπειτα το φαράγγι γίνεται πιο εντυπωσιακό, με πολύ στενά περάσματα και ψηλούς τοίχους.

Στη συνέχεια, το φαράγγι αρχίζει να φαρδαίνει και οι βράχοι να χαμηλώνουν, ώσπου σχηματίζεται μια όμορφη κοιλάδα γεμάτη ελαιώνες. Η διαδρομή κατά μήκος της ρεματιάς αυτής συνεχίζεται για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι τις πανέμορφες Τάπες, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε στο καφενεδάκι του χωριού.

Το φαράγγι της Κριτσάς είναι ένα αριστούργημα της φύσης, το οποίο η καλύτερη περίοδος για να το επισκεφθεί κανείς είναι η Άνοιξη, όπου έχουν ανθίσει τα λουλούδια της περιοχής και το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι!

* Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας υπολογίζεται στις 2,5 ώρες και το κόστος ανά άτομο είναι στα 45 ευρώ.