Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης

26 Ιουν 2015

26.06 έως 27.06

Πάρκο Γεωργιάδη,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης

Το Συντονιστικό που δημιουργήθηκε για να κάνει πραγματικότητα το 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης, ανακοινώνει την διεξαγωγή διήμερου Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο πάρκο Γεωργιάδη, στις 26 και 27 Ιουνίου του 2015. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) κοινότητας της Κρήτης -και κατ’επέκταση της επαρχίας-, στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων (θεσμικών και μη) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης μας σε χωριά, κωμοπόλεις, πόλεις και νησιά! 

Μέσα από το LGBTQI+ Φεστιβάλ Ορατότητας σκοπεύουμε, συν τοις άλλοις, να παρέχουμε ενημέρωση πάνω σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του φύλου, του σώματος και της σεξουαλικότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα, επιθυμούμε να δοθεί, σε θέματα που έχουν τεθεί ελλιπώς ή διαστρεβλωμένα, όπως η τρανσφοβία, η πολυφοβία (διακρίσεις ενάντια στην πολυσυντροφικότητα) και τo ομοφοβικό bullying (gay bashing). To Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια (workshops) και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις σχετικές θεματικές. Οι 2 ημέρες του θα κλείσουν με πολύχρωμες μουσικές βραδιές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναυλίες διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων και πάρτυ με DJs

Κορυφαία στιγμή, θα θέλαμε να αποτελέσει, μια μεγάλη Πολύχρωμη Πορεία. Θα βαδίσουμε στους δρόμους υπενθυμίζοντας, πως δεν θα πάψουμε να υπάρχουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και την ελευθερία έκφρασης (χωρίς φόβο και απειλές για την ζωή μας) στον δημόσιο -και μη- χώρο. Είμαστε μέρος της ίδιας κοινωνίας, ζητάμε ελεύθερες και αξιοπρεπείς ανάσες και γιορτάζουμε την διαφορετικότητα! 

Το Συντονιστικό για το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης που παλεύει για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Ορατότητας, ειναι μία συνέλευση οριζόντιας οργάνωσης στην οποία μετέχουν οι συλλογικότητες ConQueer (Ηράκλειο) και Φύλο και Φτερό (Ρέθυμνο), καθώς και κάποια μεμονωμένα αλληλέγγυα άτομα. Η τέλεση ενός ΛΟΑΤΚΙ Φεστιβάλ μη εμπορευματοποιημένου, δίχως χορηγούς, δίχως διαφημίσεις, το οποίο βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην αυτοοργάνωση και δεν περιθωριοποιεί κανένα μέλος της κοινότητάς μας, αποτελεί για εμάς συνειδητή πολιτική επιλογή. 

Το πρόγραμμα του διήμερου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

17:00: "Πες Το Σε 'Μας", εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Colour Youth"

19:00: "Ομοφοβικός και Τρανσφοβικός εκφοβισμός"

Ομιλία-Συζήτηση με τη Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 

12:00: Συγκέντρωση-Πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας

17:00: Παρουσίαση - Εργαστήριο για την πολυσυντροφικότητα, από την ομάδα ανοιχτές σχέσεις.

19:00: "Υπερήφανες ταυτότητες και τρανσφοβική βία"

Ομιλία - Συζήτηση με τον Σ.Υ.Δ. (Ήβη Καϊσέρλη)

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ στις 21:30 θα ακολουθούν Συναυλίες, Performance & Πάρτυ.

Συμμετέχουν οι : Χαιρέτης, Συκάκης, Μαραγκουδάκης, Ζερβός, Imaginary Band, Σωληνόφως, Bella Fuzz, Alex C & Το Κορίτσι και Το Αερόστατο.