Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

Maydays delayed 2015

12 Ιουν 2015

12.06 έως 13.06

Πάρκο Γεωργιάδη,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Maydays delayed 2015

Πρόσθετες Πληροφορίες

Ο Δρόμος της Αριστεράς, διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Maydays, στις 12 και 13 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη. Θα φιλοξενηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό να συμβάλουν στη δύσκολη αλλά και πλούσια συγκυρία για το λαό και τη χώρα.

Το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις - συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου (π.χ. Πλατείες, διεθνή και τοπικά κινήματα κλπ). Σε πολιτιστικό επίπεδο το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κλπ, ενώ ονόματα όπως ο Ψαραντώνης, οι Χαΐνηδες, οι Cabaret Balkan, οι Koza Mostra, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Imam Baildi έχουν περάσει από τη μουσική σκηνή του φεστιβάλ.

Από φέτος την διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει ανοιχτή συνέλευση φίλων του φεστιβάλ και της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς". Φέτος η οργανωτική επιτροπή στοχεύει στην πολιτική και πολιτιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά και την προώθηση της χειραφέτησης και της αυτοοργάνωσης. Με αυτό το σκεπτικό είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και στη συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη ή φορέα που θέλει να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια.

Την Παρασκευή 12/6, θα είναι μαζί μας για ένα ξέφρενο πάρτι οι Burger Project και οι BAiLdSA.

Το Σάββατο 13/6 στην σκηνή του Maydays θα ανέβουν οι Light in Babylon από την Τουρκία και οι encardia για μια καλοκαιρινή νύχτα πλημμυρισμένη από μουσικές και μελωδίες της Μεσογείου. Θα ακολουθήσει γλέντι με κρητικά και σμυρναίικα με τους Σταύρο Μαραγκουδάκη στην λύρα, Μανόλη Μανουσάκη στο λαούτο και Στέλιο Ζερβό στο μαντολίνο και το μπουζούκι.