Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

2ο Aegean Arts International Festival

04 Ιουλ 2015

04.07 έως 12.07

Ανώπολη & Επισκοπή Πεδιάδος,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

2ο Aegean Arts International Festival

Το 2ο Aegean Arts International Festival είναι ένα διεθνές καλλιτεχνικό φεστιβάλ με κορυφαίους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθεί σε δύο πανέμορφα χωριά του Νομού Ηρακλείου. Στη γραφική Ανώπολη θα γίνουν καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ στην Επισκοπή Πεδιάδος θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις, master class, και βέβαια συναυλίες κλασικής μουσικής στο Θέατρο Παναγιωτάκη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - EDUCATIONAL WORKSHOPS

4 Ιουλίου - 11 Ιουλίου 2015 (10:00 - 15:00)

Βιοτεχνικό Πάρκο στην Ανώπολη Πεδιάδος

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από τεχνίτες στα παρακάτω εργαστήρια που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο στην Ανώπολη Πεδιάδος. Εκεί θα δείτε από κοντά και θα μάθετε πώς σχεδιάζουν και φτιάχνονται τα χειροποίητα παραδοσιακά έργα τέχνης. Όλα τα είδη πωλούνται σε πολύ προσιτές τιμές.  Μπορείτε να μείνετε σε οποιοδήποτε εργαστήρι όση ώρα θέλετε και κάθε παρουσίαση διαρκεί 15-40 λεπτά.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - "Η Δύναμη του Προσώπου και της Φύσης"

4 Ιουλίου - 12 Ιουλίου 2015 (18.00-21.00)

Μουσείο Επισκοπή Πεδιάδος

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εικαστικά έργα, φωτογραφίες και χειροτεχνίες θα εκτίθενται στο μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Επισκοπής Πεδιάδος. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 

Εικαστικοί

Μπότης Θαλασσινός

Χρήστος Κορναράκης

Σίσσυ Σκουλικάρη

Αρετούσα Γερωνυμάκη

Γεωργία Σφακιανάκη 

Ellen Weijers 

Marian Pruijn 

Jill Mcmonagle 

Mandalena Wosniak-Melissourgaki 

Χειροτεχνίες

Δώρα Κορνηλάκη

Κατερίνα Παπαδάκη 

Βούλα Βαλασσοπούλου

Γεωργία Βλαχογιαννάκη

Δέσποινα Ζωγραφιστού

'Εκθεση φωτογραφίας 

Νίκος Ροδιτάκης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σάββατο 4/7 (19.30)

Λαογραφικό Μουσείο Επισκοπής

Σας προσκαλούμε στην επίσιμη έναρξη του φετινού φεστιβάλ που θα γίνει στο νέο ανακαινισμένο χώρο του λαογραφικού μουσείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής, που βρίσκεται στο κέντρο της Επισκοπής. Μέσα σε ένα ιδιαίτερο φιλόξενο περιβάλλον θα θαυμάσουμε για πρώτη φορά τα έργα 15 θαυμάσιων διεθνών καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες Θα μας παρουσιάσουνε τα έργα τους και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους. 

Μέσα από τα έργα αυτά θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της αλήθειας της αυθεντικότητας. Το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο ίδιος μας ο εαυτός μακριά από κάθε ναρκισσισμό. Επίσης μέσα από τη τέχνη να αισθανθούμε το πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός μας προς τη φύση. Σεβόμενοι το φυσικό μας περιβάλλον αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και συνυπάρχουμε μαζί για ένα ευοίωνο μέλλον.

AEGEAN ARTS INTERNATIONAL – MASTERCLASS

Κυριακή 5/7 (10.00)

Θέατρο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή

Δωρεάν Masterclass Πιάνου με τον Αυστραλό μαέστρο, πιανίστα και διεθνώς διακεκριμένο παιδαγωγό Stephen Savage. Ο Steven Savage θα επιλέξει 1/2 μαθητές για να συμμετέχουν στο ρεσιτάλ του που θα δώσει τη Δευτέρα 6/7 στο Θέατρο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: aegeanarts@gmail.com (μέχρι 30 Ιουνίου 2015).

Δραστηριότητες στο Μουσείο - “Γνωριμία με τη τέχνη, τη μουσική και το χωριό”

Κυριακή 5/7 (18.00)

18.00-21.00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 

Face painting για μικρούς, εργαστήρι κεραμικής, ζωγραφικής, γνωριμία με τους καλλιτέχνες και πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο χώρο του μουσείου για μικρούς και μεγάλους! 

19.00-19.15 Γνωριμία με τη μουσική - Το Μουσικό Σχολείου Ηρακλείου 

19.30 "ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ " 

Ένας περίπατος στα όμορφα στενά δρομάκια της Επισκοπής παρέα με τον αξιόλογο αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο της Επισκοπής Γιώργο Κατσαλή όπου θα ανακαλύψετε τα μυστικά της Επισκοπής με τις πολλές πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες!

AEGEAN ARTS INTERNATIONAL MASTERCLASS

Κυριακή 12/7 (10.00)

Δωρεάν Masterclass Βιολιού με τον μαέστρο - Concertmaster της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηνών, Γιάννη Γεωργιάδη. Ο Γιάννης Γεωργιάδης θα επιλέξει ένα μαθητή για συμμετοχή στο 3ο Aegean Arts Festival του 2016. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: aegeanarts@gmail.com (μέχρι 30 Ιουνίου 2015) 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Κυριακή 5/7, 21.30: Μάνος Κιτσικόπουλος - Ρεσιτάλ πιάνου

"Εικόνες και Ιστορίες από διαφορετικούς Κόσμους".

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος)

O Μάνος Κιτσικόπουλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες σολίστ πιάνου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με άριστα και τιμητική διάκριση από την Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα αποτελεί ένα ταξίδι σε μουσικές του Κόσμου. Aπό τις ειδυλλιακές εικόνες του Debussy, το γαλάζιο του Κωνσταντινίδη και την Καμένη Γη του Τούρκου συνθέτη Fazil Say έως τους μύθους του Liszt , και την εκρηκτικότητα του Αμερικανού Samuel Barber.

Δευτέρα 6/7, 21.30: Stephen Savage - "Beethoven - η ταραγμένη ιδιοφυΐα"

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

Ο Αυστραλός διεθνής μαέστρος, πιανίστας και σπουδαίος ακαδημαϊκός και παιδαγωγός  Stephen Savage, μας καλεί σε ένα ρεσιτάλ/ομιλία όπου θα αποκαλύψει την ταραγμένη ζωή  και προσωπικότητα του Beethoven . 

Τρίτη 7/7, 21.30: Hyuk Namkoong - Ρεσιτάλ πιάνου

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος)

Ρεσιτάλ πιάνου από τον 22 χρονό πιανίστα Hyuk Namkoong.  

Γεννημένος στην Ν.Κορέα ο Ηyuk ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών. Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο Young Musician of the Gulf, το 3ο βραβείο στον 1ο διεθνή διαγωνισμό Chopin στο Κουβέιτ και θεωρείται το πιο υποσχόμενο ταλέντο της χώρας του.  

Θα ερμηνεύσει: Bach Partitia No.6, Beethoven Sonata Op.2 No.3, Chopin Sonata No.3 και το Rachmaninoff Moment Musical No.3 και 4. 

Τετάρτη 8/7, 21.30: George Andreou & Korina Legaki

"Ένας δημιουργός και μια ερμηνεύτρια συζητούν για το σημερινό τοπίο στο Ελληνικό τραγούδι και ερμηνεύουν τραγούδια που αγαπούν" 

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

Μία ξεχωριστή βραδιά γνωριμίας με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Ανδρέου. Θα μας μιλήσει για την μουσική του και το Ελληνικό τραγούδι. Μαζί του η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια - Κορίνα Λεγάκη.

Πέμπτη 9/7, 21.30: "To Αρχοντικό της Μινόρε" - Musical pantomine

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

H εικαστική, χοροθεατρική ομάδα "Σώμα Ως" απο τη Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια χοροθεατρική παντομιμική κωμική παράσταση η οποία θα μας ταξιδεύσει μουσικά, χορευτικά από το 16ο-17ο αιώνα.  

Πρόκειται για μια σχέση ενός ζευγαριού που προέρχεται από υψηλά κοινωνικά στρώματα, μαθημένοι στον καθωσπρεπισμό, το φαίνεσθαι και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Μια σχέση που τείνει να ξεχάσει τον έρωτα και την επικοινωνία. Μουσική των: Handel, Brahms, Greig, Mozart, Tchaikovsky κ.α 

Παρασκευή 10/7, 21.30: Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη - Ρεσιτάλ πιάνου

"Ο Πόλεμος των Ρομαντικών"

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

Οι γνωστές Ηρακλειώτισσες δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη έχουν κερδίσει το θαυμασμό όλων με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στη μουσική και στην επιστήμη. Αριστούχες απόφοιτοι της Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οξφόρδη, πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις και βραβεία στο πιάνο οι 24 χρονες ταλαντούχες πιανίστες θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα των F.Liszt, S.Rachmaninoff, Haydn, Janacek,Τchaikovsky κ.α για σόλο και 4 χέρια.  

Σάββατο 11/7, 21.30: Μουσική δωματίου - "A Musical Affair"

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

Δύο διεθνώς διακεκριμένα ταλέντα, Benjamin Baker (Canada)- βιολί και Jonathan Ware (USA)- πιάνο, σε μία μουσική συνάντηση με τον αρχιμουσικό της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννη Γεωργιάδη, τον βραβευμένο Έλληνα τσελίστα Micheal Heupel και την χαρισματική πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα, σε μια εξαιρετική βραδιά μουσικής δωματίου. Θα ακουστούν έργα των Kreisler, Schubert, Prokofiev, Saint-Saëns and άλλες εκπλήξεις. 

Ένα μουσικό φινάλε που υπόσχεται να μείνει στη μνήμη μας! 

Κυριακή 12/7, 21.30: Βραδιά Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Ανοιχτό Θέατρο «Παναγιωτάκης» (Επισκοπή Πεδιάδος) 

H αυλαία του φεστιβάλ κλείνει με μια βραδιά κινηματογράφου. Κάτω από το φεγγάρι στα κρητικά βουνά θα απολαύσουμε βραβευμένες δημιουργίες πέντε διακεκριμένων δημιουργών του Ελληνικού κινηματογράφου. Θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους και θα μιλήσουν για την τέχνη του κινηματογράφου.  

Οι ταινίες που επιλέξαμε να δούμε είναι: 'Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου' της Κατερίνας Πατρώνη, 'Ηλιόσποροι' του Αντώνη Τολάκη, 'Κοινωνικό Ωδείο – Notes' της Θέκλας Μαλάμου και της Αλεξάνδρας Σαλίμπας, και 'David Kennedy, Σμιλεύοντας τη ζωή' του Άγγελου Κοβότσου.