Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Τάσος Στάμου «Musique con Crète» στη ResidenceSEA

21 Ιουλ 2015
ResidenceSEA ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Τάσος Στάμου «Musique con Crète» στη ResidenceSEA

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα τους στο facebook

    Για περισσότερες πληροφορίες για τον Τάσο Στάμου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του

    https://tasosstamou.wordpress.com/ ή http://stamouinstruments.blogspot.gr/

Η ResidenceSEA παρουσιάζει τον Τάσο Στάμου: Παράσταση «Musique con Crète» και Εργαστήριο.

Τη Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, τις 8:00μμ η ResidenceSEA θα παρουσιάσει τον καλλιτέχνη Τάσο Στάμου. Ο τίτλος «Musique con Crète» υποδηλώνει το πρότζεκτ που διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου από τον ηχητικό καλλιτέχνη Τάσο Στάμου και είναι μια απόπειρα προσέγγισης της παραδοσιακής κρητικής μουσικής και του σημερινού γεωγραφικού χώρου της Κρήτης μέσα από τη χρήση σύγχρονων μέσων μουσικής έκφρασης. Η ηλεκτρονική επεξεργασία παραδοσιακών οργάνων, ηχογραφήσεων του αστικού και του φυσικού τοπίου, σπάνιο αρχειακό υλικό και ηχογραφήσεις μουσικών συναντήσεων από το χώρο του ResidenceSEA θα αποτελέσουν μέρη της παρουσίασης μιάς καινούργιας ηλεκτρακουστικής δουλειάς. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει πάρτυ με επιλογές “ιδιαίτερης” μουσικής από τον καλλιτέχνη. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μια μέρα πριν την παράσταση, δηλαδή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, από τις 5:00 μέχρι τις 10:00μμ η ResidenceSEA θα ανοίξει τις πόρτες της για ένα εργαστήριο με θέμα κύκλωμα κάμψη/hacking - παιχνίδια ήχου με επικεφαλής τον καλλιτέχνη Τάσο Στάμου. Το εργαστήριο παρέχει μια εισαγωγή σε τεχνικές τροποποίησης και εναλλακτικά ηλεκτρονικά σχέδια μουσικών μεσων. Είναι κατάλληλο για αρχάριους καθώς και για πιο έμπειρους hackers και εξερευνητές ήχου να προωθήσουμε τις ιδέες τους και τα έργα καινοτόμων διεπαφών ήχου. Η συμμετοχή περιορίζεται σε 12 άτομα. Για εγγραφή στείλτε ένα email με τίτλο "Circuit Bending Workshop" στο residenceSEA@maakali.org.

Τάσος Στάμου

Ο Τάσος Στάμου είναι συνθέτης σύγχρονης ηλεκτρακουστικής μουσικής, περφόρμερ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και δάσκαλος αυτοσχέδιας μουσικής τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο. Έχει χρησιμοποιεί τα επεξεργασμένα μέσα του σε διάφορες ηχητικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις (BENT Festival στη Νέα Υόρκη, SOTU Festival στη Λιθουανία, Athens Video Art Festival, κλπ.). Επίσης έχει διευθύνει εργαστήρια σε διάφορους χώρους (Ηνωμένο Βασίλειο, Έλλαδα, Σουηδία, Λιθουανία, Γερμανία, κ.α.) και σε φεστιβάλ μουσικής (Green Man Festival, SOTU Festival Lithuania, Athens Video Art festival). Αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται σε τεχνικές βίντεοκάμψης και DIY modular συνθεσάιζερ διεπαφές.

Η ResidenceSEA Sensing your E nvironment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) τέχνης και επιστήμης για ερευνητές και καλλιτέχνες πολυμέσων ώστε να δουλεύουν και συνεργάζονται. Η ResidenceSEA στοχεύει στη συνεργασία διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών στην Κρήτη. Από τις 2012 η ResidenceSEA έχει φιλοξενήσει 15 ομάδες διεθνών καλλιτεχνών που δούλεψαν σε διεπιστημονικές παραστάσεις και εγκαταστάσεις. Για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες: http://maakali.org/ResidenceSEA