Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση φωτογραφίας

Κωστής Φωκάς: "UN JOUR A LA PLAGE"

28 Αυγ 2015

28.08 έως 11.09

Πλατεία 1866 (πλησίον ξενοδοχείου Αρκάδι),
Χανιά
Τιμή Εισόδου

Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη-Παρασκευή 14:00-18:00 και Σάββατο 12:00-16:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Κωστής Φωκάς: "UN JOUR A LA PLAGE"

Ο Κωστής Φωκάς επιστρέφει στον τόπο που ανέδειξε τη δουλειά του με μία έκθεση- ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι, τις διακοπές του στην Κρήτη και το άγριο κρητικό τοπίο αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική συμβολή τους στην εξέλιξη των πρότζεκτ του και στη μετέπειτα πορεία του ως φωτογράφο.

Οι εικόνες του ριζοσπαστικού αυτού καλλιτέχνη διαπνέονται από έντονο ερωτισμό και παρουσιάζουν μια μείξη στοιχείων από φωτογραφία μόδας, γυμνού και εικαστικού πορτραίτου. Με παιχνιδιάρικη και ενίοτε χιουμοριστική και σουρρεαλιστική διάθεση, ο Κωστής Φωκάς γδύνει μπροστά στο φακό τα μοντέλα - φίλους του συνθέτοντας πρωτότυπες καλοκαιρινές ημερολογιακές αφηγήσεις τοποθετημένες στο γραφικό τοπίο και τις εξωτικές παραλίες της πόλης των Χανίων. Στην ιδιαίτερα τολμηρή φύση του έργου του έρχονται να προστεθούν διάφορα μέσα από props μέχρι φθηνές κάμερες, κατασκευάζοντας έτσι έναν κόσμο από ιδιόμορφα ανθρώπινα γλυπτά, ένα τοπίο όπου το παράξενο συναντά το συνηθισμένο. Mέρος της διαδικασίας της φωτογράφισης αποτελεί η χρήση του γυμνού και η κάλυψη των προσώπων - αντικειμένων του τα οποία αλληλεπιδρούν στο χώρο σε συχνά αλλόκοτες στάσεις σηματοδοτώντας μια αδυναμία να ανταποκριθούν και να ταυτιστούν με τις προδιαγεγραμμένες νόρμες της σωματικής διάπλασης και ύπαρξης. 

jouralaplage

Σε αυτήν την αλληλεπίδραση γυμνών σωμάτων, τοπίων και αντικειμένων, το ανθρώπινο σώμα - αν και όχι πάντα στην ολότητά του, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου αυτού, ενεργώντας ως αντικείμενο στο υποκείμενο που το κατοικεί, ένα υποκείμενο που πολλές φορές μοιάζει εγκλωβισμένο και παγιδευμένο, ανίκανο να διαφύγει την εστία της υποταγής.

Σιωπηλές επιθυμίες συναντούν ενδόμυχες φαντασιώσεις και επτασφράγιστες αναστολές κάτω από το λαμπερό καλοκαιρινό ήλιο των Χανίων, ένα σύνολο προσωπικών ενσταντανέ που αποτυπώνουν τη ματιά του φωτογράφου κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη.

Tα limited edition έργα του καλλιτέχνη θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο Κωστής Φωκάς ζει τα τελευταία χρόνια μεταξύ Χανίων και Λονδίνου. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί με εκτενή αφιερώματα στο Dazed and confused, Vice, Juxtapoz, iGNANT, το γαλλικό Lui, στο Metal Magazine, στο Beautiful/Decay, στην Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή έντυπα και ιστοτόπους.

KOSTIS FOKAS - UN JOUR A LA PLAGE

Επιμέλεια // Κατερίνα Γναφάκη

Εγκαίνια // Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 // 20:30-00:00 (παρουσία καλλιτέχνη)

Ημέρες και ώρες λειτουργίας // Τρίτη-Παρασκευή 14:00-18:00 και Σάββατο 12:00-16:00 μέχρι και τις 10 Σεπτέμβρη 2015.

Πλατεία 1866 // Χανιά (πλησίον ξενοδοχείου Αρκάδι)

Είσοδος ελεύθερη