Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Teodosio Sectio Aurea: ''Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του''

05 Σεπ 2015

05.09 έως 20.09

Νέο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

14:00 - 21:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Teodosio Sectio Aurea: ''Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του''

Ο Δήμος Ηρακλείου με την υποστήριξη της Tez Tour παρουσιάζει την έκθεση ''Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του'' του καλλιτέχνη Teodosio Sectio Aurea.

Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές.

sectio1

Όπως λέει ο ίδιος:  «Προσφέρω τις υπηρεσίες του μεσολαβητή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας… με ευχαρίστηση θα παραβιάσω το δικό σας σύστημα αντίληψης (…) και θα μιλήσω μαζί σας στη γλώσσα των σκιών.  Χρησιμοποιώ ως "χρώμα" τις σκιές. Κάθε έργο μου δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά, η οποία έχει μια φιλοσοφική σύνδεση με την πηγή της. Δημιουργώ ένα μικρό σύμπαν και είτε ως παρατηρητής της δημιουργίας είτε ως πρωταγωνιστής της, μου δίνεται η ευκαιρία να δραπετεύσω σε άλλους κόσμους, εξωπραγματικούς. Μέσα από τη δημιουργία μου αποτυπώνεται η ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, οι ιδέες, η αίσθηση και ο οραματισμός (…)»   

sectio2

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης (Πλαστήρα & Ρωμανού) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. 

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 14:00  - 21:00 

Είσοδος: ελεύθερη