Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

"ΕΡΑΝ" στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

23 Οκτ 2015
Πολύκεντρο Νεολαίας, οδός Ανδρόγεω,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"ΕΡΑΝ" στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

To Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου μετά από την ανακαίνιση του από την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. και τους εθελοντές του Δήμου ξεκινάει τη νέα λειτουργία του με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ήπιες μουσικές βραδιές, Λογοτεχνικά και Θεατρικά αναλόγια, Ποιητικές βραδιές, Παρουσιάσεις, Προβολές, Ομιλίες και Παιδικά δρώμενα κάθε Κυριακή πρωί προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 20:00 με την Μουσική Βραδιά από το σχήμα «ΕΡΑΝ» σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα παραδοσιακά τραγούδια.

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα «ΕΡΑΝ»

Το μουσικό σχήμα «Εράν» είναι ένα νέο μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής που  έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το 2013 και αποτελείται από τον Νεκτάριο Παχιαδάκη (λύρες, τραγούδι), τον Αντώνη Μανουσάκη (λαούτο, μπουλγαρί, θιαμπόλι, τραγούδι) και την Κυβέλη Σεργίου (τραγούδι, κρουστά). Η ονομασία του σχήματος είναι το αρχαιοελληνικό απαρέμφατο εράν του ρήματος εράω-ερώ που σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς με πάθος. Τη διάλεξαν γιατί αυτή η δυνατή αγάπη είναι που ομορφαίνει τη ζωή και γίνεται κινητήριος δύναμη δημιουργικότητας και πολιτισμού. Αυτή η αγάπη προς το μαγικό χώρο της μουσικής και της παράδοσης του τόπου μας τους έσπρωξε να δημιουργήσουν αυτό το μουσικό σχήμα και να αφιερωθούν σ’ αυτό.

Θα τους ακούσετε να τραγουδούν παλιά κρητικά, νησιώτικα και μικρασιάτικα τραγούδια που μιλούν για  τα βουνά, τη θάλασσα, την ομορφιά, το θάνατο, το μεγαλείο της ψυχής και κυρίως όπως προδίδει και το όνομά τους για τον έρωτα και την  αγάπη. Ο ήχος τους απλός, παλιός και σύγχρονος μαζί, δίνει νέα πνοή σε ακούσματα άλλων εποχών. Τραγουδούν επίσης δικές τους συνθέσεις με έντονο το παραδοσιακό αλλά και το προσωπικό ύφος και χρώμα  που τους χαρακτηρίζει  και ξεχωρίζει σε όλα τα τραγούδια.

Από το 2013 ως  σήμερα το μουσικό σχήμα εράν έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες και έχει πάρει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός Κρήτης. Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ονείρου ζωγραφιά» σε συνεργασία με τις μουσικές εκδόσεις «Σείστρον».