Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Ομαδική έκθεση «Η Σιγή των Όπλων»

12 Νοε 2015

12.11 έως 12.12

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ» (Γοβατζιδάκη 18),
Ρέθυμνο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

Δευτέρα - Σάββατο: 10.00-14.00, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο: 18.00-21.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Ομαδική έκθεση «Η Σιγή των Όπλων»

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00, η Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον  παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Η Σιγή των Όπλων» στην Αίθουσα Τέχνης «Μορφές», Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη. Η έκθεση περιλαμβάνει σύγχρονα έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας και Εγκαταστάσεων.

Επιμέλεια: Θανάσης Μουτσόπουλος & Ηλίας Ηλιάκης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλεξάκης Στέλιος, Αναστασάκης Γιώργος, Βοζαλή Μαρία, Βαζούκου Ειρήνη, Βούσουρας Ανδρέας, Gilding Roger, Δημητριάδης Αλέξανδρος, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Καμπιανάκης Νίκος, Κλουβιδάκης Γιάννης, Knaut Manuella-Karin, Κοκοβλής Γιώργος, Κολαΐτη Χαρά, Komodikis Alex, Κουλιέρης Μιχάλης, Κουτρουμπάκης Γιώργος, Λεούση Επιστήμη, Λιλικάκης Κοσμάς, Λυμπουρίδης Βαγγέλης, Μαγκανώτης Αλέξανδρος, Μαλάμου Θεοδώρα, Μαρκαντωνάκης Π. Γιάννης, Ματσαμάκη Γεωργία, Μεράντζας Δημήτρης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Debombourg Baptiste, Παυλοπούλου Ελένη, Πουλαντζά Νατάσα, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σπανάκης Κώστας, Σταματίου Κωνσταντίνος, Στοΐδης Άρις, Σωτηροπούλου Ελευθερία, Τσάμης Χρήστος, Fischer Konstantin & Χαλκιαδάκης Μανούσος.

Ο Επιμελητής της έκθεσης και Ιστορικός της Τέχνης Δρ Θανάσης Μουτσόπουλος αναφέρει: «Στα χωριά της Κρήτης, στις γιορτές και στους γάμους, το γλεντάνε πολύ. Εκτός από τα φημισμένα γαμοπίλαφα και τις τσικουδιές, πάνω στο τσακίρ κέφι, πέφτουν και οι γνωστές μπαλωθιές, οι πανηγυρικοί πυροβολισμοί στον αέρα. Η πολιτεία, φυσικά, προσπαθεί να περιορίσει το έθιμο, όμως σιωπηλά (που λέει ο λόγος) αυτό συνεχίζεται. Επιπλέον, λίγοι από τους ντόπιους ή τους επισκέπτες συνειδητοποιούν τη μοναδική γεωστρατηγική σημασία του νησιού, σε ίση απόσταση από Ευρώπη, Αφρική και Ασία όταν τα τελευταία χρόνια αυτό το τελευταίο κομμάτι, η Μέση Ανατολή, φλέγεται από πολέμους, συγκρούσεις και επαναστάσεις. Τριάντα πέντε έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες διερευνούν αυτές τις ποικιλόμορφες εκφράσεις των όπλων, άλλοτε ανάλαφρες, άλλοτε τραγικές...».

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Η Σιγή των Όπλων» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον. Η είσοδος στην έκθεση για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αίθουσα Τέχνης "Μορφές"

Η Αίθουσα Τέχνης "Μορφές" ιδρύθηκε από τον Ηλία Ηλιάκη το 1991 στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου. Στόχος της λειτουργία της είναι η συνειδητή καλλιτεχνική αποκέντρωση και η υπεύθυνη ενημέρωση του φιλότεχνου κοινού για τις εικαστικές τάσεις που διακρίνονται στη νεώτερη και σύγχρονη τέχνη. Η  Αίθουσας Τέχνης “Μορφές” οργανώνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από όλους τους χώρους της σύγχρονης τέχνης και τα κριτήρια επιλογών των έργων που παρουσιάζει βασίζονται στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας φέρνοντας σε άμεση επαφή τους Κρήτες με τους θεωρητικούς της τέχνης, τους καλλιτέχνες, τα έργα τους και τις σύγχρονες εικαστικές αναζητήσεις έκφρασης.