Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Μουσική παράσταση με τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου

14 Νοε 2015
Αγ.Κυριακής 29, Χαλέπα,
Χανιά
Τιμή Εισόδου

4 ευρώ

21:30

Μουσική παράσταση με τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Στούντιο "όξω νου"

    τηλ: 28210 45585 6972694294
    e-mail: oxonouevents@yahoo.gr
    facebook: Στούντιο "όξω νού"

Το στούντιο ''όξω νου'' φιλοξενεί, τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου για μια μουσική παρασταση το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 21.30.

Δύο ταλαντούχοι μουσικοί με μεγάλη εμπειρία σε πολλά μουσικά ιδιώματα και στιλ εντός και εκτός Ελλάδας θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από διασκευές παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων μελωδιών της μεσογείου και όχι μόνο, με έντονη διάθεση αυτοσχεδιασμού.
Θα παρουσιάσουν επίσης δικές τους συνθέσεις από δισκογραφικές δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει καθώς και ανέκδοτες συνθέσεις.

Οι μουσικοί

Γιώργος Μαυρομανωλάκης: ούτι, λαούτο, κιθάρα, τραγούδι

Γιώργος Παπαϊωάννου: βιολί

Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης και η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αρχικά μέσω ωδειακών σπουδών και στην συνέχεια μελετώντας διάφορα παραδοσιακά όργανα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους μουσικούς και έχει ασχοληθεί με τη μελέτη διαφόρων παραδόσεων του ελλαδικού χώρου αλλά και με το σύγχρονο εγχώριο τραγούδι, ενώ τελευταία ασχολείται με την παράδοση της ευρύτερης Ανατολής και των Βαλκανίων.
Από το 1996 εμφανίζεται ζωντανά σε διάφορες μουσικές σκηνές, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Ross Daly, οι Χαΐνηδες, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Κώτη, ο Κωστής Αβυσσινός, oYurdal Tokcan, o Göksel Baktagir, ο Γιώργης Μανωλάκης και πολλοί άλλοι. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει σεμινάρια στο ούτι και στη βασική θεωρεία των Μακάμ στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος. Είναι, τέλος, πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική εργασία του Γιώργου Μαυρομανωλάκη, με τίτλο ''Καρπός''.

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε μουσική από μικρή ηλικία στο Αττικό Ωδείο. Από την ηλικία των 15 ετών συμμετέχει σε πολυάριθμα σχήματα κλασικής, ροκ , έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Από το 2000 ζει στην Κρήτη. Σπούδασε ηχοληψία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και ξεκίνησε εκεί την ενασχόληση του με την παραδοσιακή μουσική.
Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά και χορευτικά φεστιβάλ στη Γαλλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τουρκικού και αραβικού βιολιού καθώς και βουλγαρικής μουσικής. Έχει κερδίσει υποτροφία για σεμινάριο Ινδικής μουσικής από το Royaumont Foundation της Γαλλίας.
Συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως: Ross Daly, Ivan Varimezov, Χαϊνηδες, Κωστής Αβυσσινός, Μάριος Παπαδέας, Outward Bound κ.ά. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Ψαραντώνη, Γιάννη Παξιμαδάκη, Αφεντούλα Ραζέλη κ.ά.
Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου, και διδάσκει βιολί στο Μινωικό Ωδείο, την μουσική σχολή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και στο Concerto Odeum στις Μοίρες Ηρακλείου.