Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Εκδήλωση για παιδιά

"Τα Όργανα και τα Τούμπανα"

22 Νοε 2015
Θέατρο Τεχνόπολις, Αμμουδάρα,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος: €6

Μειωμένο: €4

11.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

"Τα Όργανα και τα Τούμπανα"

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Θέατρο Τεχνόπολις - www.texnopolis.net

    Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα
    Τηλ. Επικοινωνίας 2810823813 - 2810821400

Cretazine Tips

Επόμενες παραστάσεις: 29/11, 6/12, 13/12

Η νέα θεατρική παραγωγή της  Παιδικής  Σκηνής του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ γιά παιδιά έχει τίτλο: "Τα  Όργανα και τα Τούμπανα" και βασίζεται σε  τρία παραδοσιακά παραμύθια απο τη Χίο, με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Λίγα λόγια για τό έργο:

Παράδοση είναι… τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού, τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, τα έθιμα, οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά, οι ενδυμασίες, τα κεντήματα, τα δίστιχα, τα παιχνίδια αλλά κυρίως η Ελληνική γλώσσα,και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Ειναι τα νανουρίσματα που ακούσαμε στην αγκαλιάς της μάνας, οι θρύλοι που μας έλεγε ο παππούς και η γιαγιά, τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, τα έθιμα μας, οι χοροί και οι σκοποί του τόπου μας, οι πολύτιμες παραδοσιακές μας ενδυμασίες και πόσα άλλα ακούσαμε, διαβασαμε, βιώσαμε και μας ταξίδεψαν στην παλιά Ελλάδα.

Η Ελληνική παράδοση αποτελεί μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, που πρέπει όλοι οι Έλληνες να την γνωρίσουμε βαθύτερα ώστε να εμπνεόμαστε και να οδηγούμεθα από αυτήν. Είναι ένας θησαυρός που τον κρατάμε καλά φυλαγμένο και τον δωρίζουμε στις επόμενες γενιές για να μην χάσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Με σεβασμό στο παιδί και λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη των δασκάλων για εκπαιδευτική προσέγγιση σε ένα θέμα, μέσα από το ερέθισμα μιας θεατρικής παράστασης, προετοιμάσαμε μια ιστορία που βασίζεται κυρίως σε τρία παραδοσιακά παραμύθια από την Χίο («Όργανα και Τούμπανα», «Το Μητσικολάι» και «Ο ΔακρυΕλιάς»), τα οποία αποδίδονται με μια σύγχρονη προσέγγιση αλλά κυρίως μέσα από ζωντανή μουσική, παραδοσιακά και έντεχνα τρα...γούδια, τα οποία τα ερμηνεύει εκπληκτικά, επί σκηνής, η Μαρία Λούκα, ενώ στα όργανα -ασκομαντούρα, θιαμπόλι, κρητική λύρα, μαντολίνο, πνευστά, μπεντίρ- ζωντανά- παίζει ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Τρείς ακόμα ηθοποιοί πλαισιώνουν με τη παρουσία τους, τους ρόλους σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια και πολύ ζωντανή μουσική, που έχει ως θέμα, οι ήρωες να βρούν τα θαυματουργά εκείνα όργανα, στα τέσσερα σημεία της γής, με σκοπό να βοηθήσουν δύο ερωτευμένα παιδιά να παντρευτούν.

Ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από: τη Μακεδονία, τη Νίσυρο, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τη Θράκη, την Κέρκυρα, την Ήπειρο και την Καππαδοκία

Κατά τη διάρκεια της παράστασης και ενσωματωμένες στην ιστορία που το παιδί παρακολουθεί, ακούγονται περιγραφές, για την ιστορία και τις ιδιότητες των παραπάνω παραδοσιακών οργάνων, με σκοπό την εισαγωγή του παιδιού στη μουσική μέσα από τη τέχνη του θεάτρου. Υλικό που μπορεί να φανεί αργότερα χρήσιμο και να χρησιμοποιηθεί για ανάλογες εργασίες από τους δάσκαλους.