Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση φωτογραφίας

«Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015»

19 Νοε 2015

19.11 έως 19.12

SOUTH, Τζανακάκη 17 (Στοά),
Χανιά
Τιμή Εισόδου

Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα - Σάββατο: 10.00-14.00, Δευτέρα - Παρασκευή: 19.30 - 22.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

«Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015»

Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, η SOUTH space for photography, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» στο Χώρο για τη φωτογραφία SOUTH, Τζανακάκη 17 (Στοά), Κήπος, Χανιά, Κρήτη. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι φωτογράφοι με τις αντίστοιχες φωτογραφικές σειρές: o Λάμπρος Ανδριανάκης με τη σειρά The Judgement of Minos (έπαινος ΦΣΚ 2015), o Μιχάλης Κουλιέρης με τη σειρά December Nights, η Μυρσίνη Κουτλή με τη σειρά On Definitions (βραβείο ΦΣΚ 2015), o Γιώργος Κυβερνήτης με τη σειρά Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού, ο Βασίλης Παντελίδης με τη σειρά The Uncanny Files, η Ελένη Ποντίκη με τη σειρά Σχολεία, ο Ορέστης Σεφέρογλου με τη σειρά My Name is (έπαινος ΦΣΚ 2015) και η Κατερίνα Τσακίρη με τη σειρά Family Affair (έπαινος ΦΣΚ 2015). 

H έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2015, στην Αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, στη Χώρα των Κυθήρων, στο εκθεσιακό πρόγραμμα των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων 2015. 

Επιμέλεια: Γιάννης Σταθάτος & Γιώργος Αναστασάκης.

Ο επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, Γιάννης Σταθάτος, αναφέρει: «Ήδη από την πρώτη διοργάνωση του 2002, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων είχαν το βλέμμα στραμμένο συγχρόνως προς το παρελθόν και το μέλλον: προς το παρελθόν με το διήμερο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, το μοναδικό forum για την παρουσίαση της έρευνας γύρω από κάθε έκφανση της ελληνικής φωτογραφίας, και προς το μέλλον με την τακτική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, ανοιχτή σε κάθε φωτογράφο κάτω των 35 που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Η ομαδική αυτή έκθεση, που δίνει την ευκαιρία σε έξι έως δέκα νέους φωτογράφους να παρουσιάσουν ένα δείγμα πρόσφατης εργασίας, έχει πάντα θέμα ελεύθερο. Παράλληλα, φιλοξενούνται όλες οι σύγχρονες φωτογραφικές τάσεις, από την εικαστική αναζήτηση μέχρι το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία τεκμηρίωσης. Μέσα από τις ετήσιες αυτές εκθέσεις σκιαγραφείται η συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα και ποικιλία της δημιουργικής φωτογραφίας στη χώρα μας, σε πείσμα ευτυχώς της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και της γενικότερης αδιαφορίας του κράτους για το μέσον».