Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Nele Suisalu και Maarja Tõnisson στη ResidenceSEA

22 Φεβ 2016
ResidenceSEA ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Nele Suisalu και Maarja Tõnisson στη ResidenceSEA

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα τους στο facebook

Τη ∆ευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 µ.µ. το καλλιτεχνικό δίδυµο Nele Suisalu και Maarja Tõnisson θα παρουσιάσουν στο κοινό την καλλιτεχνική τους έρευνα ‘AffectSpace’, όπως αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της παραµονής τους τον Φεβρουάριο στο ResidenceSEA στο Ηράκλειο της Κρήτης. (Φωτογραφία Jannik Weylandt)

Η Nele Suisalu, χορεύτρια και ερµηνεύτρια φωνής, και η Maarja Tõnisson, χορεύτρια και ερµηνεύτρια, κατάγονται από την Εσθονία. Αυτοαποκαλούνται χάκερ του σώµατος, της φωνής και του νου. Στο ResidenceSEA ήρθαν για να πειραµατιστούν, να ερευνήσουν και να βιώσουν το χώρο µε το σώµα τους, τη φωνή τους και την κίνησή τους, µε στόχο να δηµιουργήσουν την αναλογική σκηνή για το καινούργιο παραστατικό τους έργο AffectSpace.

Σύµφωνα µε τις ίδιες τις καλλιτέχνιδες: «Το AffectSpace θα είναι ένα παραστατικό έργο βασισµένο σε µία υβριδική οντότητα µε δύο φωνές και δύο σώµατα, µε στόχο να δηµιουργηθεί ένας πολυ-αισθητηριακός χώρος για τον θεατή/δέκτη του βιώµατος. Πιστεύουµε ότι η κίνηση και ο ήχος αποτελούν ερέθισµα για τη συναισθηµατική αντίδραση κάθε θεατή. Η φωνή ως µέρος του σώµατος. Ο χορός ως δονήσεις του σώµατος. Οι νοητικές κατασκευές αποτελούν προσπάθεια σύνδεσης µε το κοινό και απορρόφησής του στην παρούσα στιγµή και εµπειρία».

Το ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art βρίσκεται στο Ηράκλειο. Είναι ένας χώρος φιλοξενίας ερµηνευτών, ερευνητών και καλλιτεχνών των πολυµέσων, οι οποίοι εργάζονται µεταξύ τέχνης, επιστήµης και τεχνολογίας. Από το 2012 το ResidenceSEA έχει φιλοξενήσει πολλούς διεθνούς φήµης καλλιτέχνες, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στις υβριδικές τέχνες, παραστάσεις και εγκαταστάσεις.Τοποθεσία του ResidenceSEA. Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία της Αµµουδάρας στο Ηράκλειο, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στην παλιά ταβέρνα Λίντο, στο τέλος της οδού Κιλκίς.