Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Λυράκι, ασκομαντούρα και λαούτο την Κυριακή στο Πλουμί

21 Φεβ 2016
Πλουμί, Αρχάνες,
Ηράκλειο

Λυράκι, ασκομαντούρα και λαούτο την Κυριακή στο Πλουμί

Ο Κωστής Μακάκης και ο Αλέκος Φανουράκης είναι οι πρώτοι που έπαιξαν σε κυριακάτικο γλέντι, κάπου τον Οκτώβρη του 2014 και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τους ξεχωρίζουμε.

Το λυράκι, το λαούτο, το βιολί, η λυρική φωνή του Κωστή, το δέσιμο μεταξύ τους, η ενέργεια που βγάζουν, αποτελούν στοιχεία που κάθε φορά επισημαίνονται, από εμάς και όχι μόνο, στις ουκ ολίγες φορές που έχουμε ακούσει τα παιδιά από τότε στο Πλουμί, είτε ως ντουέτο, είτε με ένα σύνολο είναι η αλήθεια από ερμηνευτές και μουσικούς, η σύμπραξη με τους οποίους και η χαρά του να παίζουν μαζί, είναι όπως συνηθίζουμε να λέμε είναι σημαντικό δείγμα μουσικής παιδείας.

Αυτή τη φορά, ο Κωστής Μακάκης και ο Αλέκος Φανουράκης έρχονται αυτή την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Πλουμί, για ένα ακόμα γλέντι. Μαζί τους ο Φραγκίσκος Μπαλτζάκης, ένας μουσικός με βαθιά γνώση και συμβολή στη διάδοση της κατασκευής και του παιξίματος της ασκομαντούρας, τον οποίο ανυπομονούμε να ακούσουμε.

Λυράκι, ασκομαντούρα μα και λαούτο, αυτή την Κυριακή στο Πλουμί, πάνω από όλα ένα γλέντι διονυσιακό, κρητικό με πολλές συγκινήσεις.
Κλασικά από νωρίς το απόγευμα.