Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Το Κουαρτέτο Παραδοσιακών Εγχόρδων "TOKSO" στον Χαρουπόμυλο

27 Φεβ 2016
Χαρουπόμυλος (Πάνορμο),
Ρέθυμνο
19.30 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Το Κουαρτέτο Παραδοσιακών Εγχόρδων "TOKSO" στον Χαρουπόμυλο

Σας προσκαλούμε στη μουσική βραδυά με το κουαρτέτο παραδοσιακών εγχόρδων ”TOKSO“ στο ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 19:30

Kelly Thoma– lyra

Anna Hytta– hardanger fiddle

Eleonore Billy– nyckelharpa

Leonor Palazzo– cello

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου “Επιμενίδης“

To μουσικό σχήμα TOKSO δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2008. Το κουαρτέτο αποτελείται από τέσσερις νέες μουσικούς και συνθέτιδες, την Anne Hytta (hardanger fiddle) από τη Νορβηγία, την Eléonore Billy (nyckelharpa) από τη Γαλλία, την Κέλυ Θωμά (λύρα) από την Ελλάδα και την Leonor Palazzo (τσέλο) από το Βέλγιο. Η Νορβηγίδα τσελίστρια και συνθέτις Sigrun Eng συμμετείχε στο σχήμα ως το 2014 και παίζει και στις 2 δισκογραφικές παραγωγές του TOKSO, (“Tokso” και “Cor Amant”).

Το ρεπερτόριο τους αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις τις οποίες ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία και μουσικότητα, δίνοντας έμφαση στη φρεσκάδα της νέας δημιουργίας και στην ελευθερία της καινοτομίας. Κάνουν εκτενή χρήση του αυτοσχεδιασμού καθώς και ποικίλων τεχνικών εμπνευσμένες από τις διαφορες μουσικές παραδόσεις από τις οποίες προέρχονται.

Το Νορβηγικό hardanger fiddle, το τσέλο, η Σουηδική nyckelharpa και η Κρητική λύρα είναι όλα όργανα που παίζονται με δοξάρι, και ποτέ ως τώρα δεν έχουν βρεθεί μαζί στην ίδια ορχήστρα ούτε μοιράζονται κοινό ρεπερτόριο. Ωστόσο στο TOKSO, χάρη στις προσωπικότητες των μουσικών που το απαρτίζουν, με την ανοιχτή τους προσέγγιση σε νέες ιδέες, τα όργανα αυτά συνδυάζονται με έναν ιδιαίτερα αρμονικό τρόπο με αποτέλεσμα ένα συνολικό ήχο αξιοσημείωτης συνοχής που αμέσως εντυπωσιάζει τον ακροατή με την ωριμότητα και το βάθος του.

Το TOKSO έχει δώσει συναυλίες στη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα έχει εκδώσει 2 άλμπουμ, “Tokso” και “Cor Amant” και έχει συvθέσει τη μουσική για τη χορευτική παραγωγή “Det vidunderlige sker ikke saadan til hverdags” (“The wonderful doesn’t occur in everyday life”).

Περισσότερες πληροφορίες , κριτικές, φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ: www.toksoquartet.com