Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Λουίζα Λαζάρου Retrospective

04 Μαρ 2016

04.03 έως 11.03

Da, Ντεντιδάκηδων 5, Καμαράκι,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Λουίζα Λαζάρου Retrospective

Πρόσθετες Πληροφορίες

«Η Λουίζα αναφέρεται σε ένα συλλογικό πρόσωπο, στο πνεύμα μιας εποχής, και για τούτο ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του πάνω της.»

Η παγκοσμίου φήμης εικαστική καλλιτέχνιδα Λουίζα Λαζάρου και συγγραφέας του βιβλίου «Η Ριμάδα του Αγίου Ευαγγέλου» “επιστρέφει” στη γενετειρά της, το Ηράκλειο Κρήτης. Για πρώτη φορά, το κοινό του Ηρακλείου, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει έργα της, σε μια αναδρομική έκθεση.

Η Λουίζα, μια περσόνα με πολλά πρόσωπα, δημιουργεί χρησιμοποιώντας ποικίλες πρακτικές για να εκφραστεί: ήχος, χρώμα, video, performance.
Έργα της μαζεύτηκαν -με κόπο- από προσωπικές συλλογές ανά τον κόσμο ώστε να παρουσιαστούν στην πόλη μας, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τη Λουίζα και να κατανοήσει τον απόκρυφο κόσμο της.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, από τις 17.00 Εγκαίνια
19:00 «Cumming Home»: Εκδήλωση-παρουσιάση έργου της Λουίζας Λαζάρου. Συμμετέχει ο επιμελητής του βιβλίου της Μάριος Αμπλάντης

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, από τις 21.00 fuck art lets act party

Διάρκεια έκθεσης: 04 – 11 Μαρτίου 2016
12:00-14:00, 17:00-20:00 (εκτός Τετάρτης)

Λίγα λόγια για τη Λουίζα

Η Λουίζα Λαζάρου γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 3 Ιουνίου 1970. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη ζωγραφική, φοιτώντας σε διαφορετικα εργαστήρια της πόλης. Φοίτησε στο st. martins school of design and graphic arts του Λονδίνου, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ταξίδεψε και εργάστηκε σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, δημιουργώντας έργα τα οποία αντιμετώπισαν την παγερή σιωπή των κριτικών, αλλά έτυχαν της λατρείας του κοινου, το οποιο συνέρρεε κατά δεκάδες για να δει το τελευταίο έργο της δημιουργού. Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘90, η Λαζάρου αναθεωρεί την υπόσταση του καλλιτέχνη ως ιδιωτικού υποκειμένου-δημιουργού και ξεκινά να προτάσσει περισσότερο συλλογικές πρακτικές δημιουργίας. Την ιδια εποχή, ξεκινά και η ίδια να εξαφανίζεται σταδιακά απο το προσκήνιο, σβήνοντας τα ίχνη της απο τη δημόσια σφαίρα. Το 2007 η Λουίζα Λαζάρου εξαφανίστηκε υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες από το διαμμέρισμα στο οποίο έμενε, στο Παρίσι.