Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Εκδήλωση για παιδιά

Αποκριάτικο εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την Εύη Καμπουράκη

12 Μαρ 2016
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

€5

11.00-13.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Αποκριάτικο εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την Εύη Καμπουράκη

Στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη η περίοδος του Καρναβαλιού άρχιζε την επομένη των Θεοφανείων και τελείωνε με την έναρξη τη Σαρακοστής. Οι άνθρωποι της εποχής διασκέδαζαν με μουσικές από κάθε είδος μουσικό όργανο και με μεταμφιέσεις.

Το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στις Απόκριες με ένα εργαστήρι βενετσιάνικης μάσκας εμπνευσμένο από το φημισμένο καρναβάλι της Βενετίας. Η ιστορία της μάσκας χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πέρα από τη διαφοροποίηση της χρήση της στο πέρασμα του χρόνου, η μάσκα, ως σήμα κατατεθέν της αποκριάς αποτελεί την πεμπτουσία του βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Τα παιδιά, αφού σχεδιάσουν με γιορτινή, αποκριάτικη διάθεση τις δικές τους βενετσιάνικες μάσκες, θα τις διακοσμήσουν με διάφορα υλικά όπως χαρτόνι, φτερά, πέρλες και δαντέλες. Το εργαστήριο, το οποίο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 12/3/2016, ώρα 11.00΄-13.00΄ από την Εύη Καμπουράκη και την Ειρήνη Γρηγοράκη (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ), απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ/άτομο. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους. Η διάρκεια του εργαστηρίου υπολογίζεται στις δυο ώρες και η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή.

Η Εύη Καμπουράκη, είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο και ως αναπληρώτρια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού από το 2007 έως το 2012. Συμμετέχει σε κουκλοθεατρικές παραστάσεις και είναι ιδρυτικό μέλος της κουκλοθεατρικής ομάδας Ζλουχτήρια στη Λέσβο. Απασχολείται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο καθώς και ως καθηγήτρια  σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Έχει επίσης διοργανώσει εργαστήρια κουκλοθεάτρου για παιδιά και ενήλικες.