Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φιλανθρωπική εκδήλωση

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

21 Μαρ 2016
Πολύκεντρο Νεολαίας, οδός Ανδρόγεω,
Ηράκλειο
19.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) με θέμα: Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες.  

Η  πανελλήνια εκδήλωση  «Ένα Ποίημα για  τους Πρόσφυγες» θα  πραγματοποιηθεί  στις 21 Μαρτίου  2016, που  είναι η  Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης, σε 25 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργανώνει ο  Κύκλος  Ποιητών  με συνδιοργανωτές την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και τον ιστότοπο www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR. (Πρόκειται για εθελοντές ενημέρωσης και επικοινωνίας με μεγάλο ακροατήριο).

Η εκδήλωση θα λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και θα έχει διεθνή αντίκτυπο διότι θα την αναλάβει και θα τη διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν. Γίνονται προσπάθειες να εμπλακεί και το ΡΕΝ International. Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος διότι, μέσω της ποίησης, θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά.

Σκοπός της είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ.

(Ο ιστότοπος Refugees WelcomeGR από τις 10 Μαρτίου θα προωθήσει την εκδήλωση αναρτώντας καθημερινά τρία ποιήματα με το πλήρες πρόγραμμα που θα το βάλει στον διαδραστικό πανελλαδικό χάρτη που συντηρεί.)

Χώρος πραγματοποίησης: Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.