Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Συναυλία

Συναυλία με τους "String Theory Ensemble" και τον Αργύρη Μπακιρτζή

20 Μαρ 2016
Βασιλική του Αγίου Μάρκου,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

20.00

Συναυλία με τους "String Theory Ensemble" και τον Αργύρη Μπακιρτζή

Με μια ιδιαίτερη συναυλία ξεκινάνε φέτος οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» που συμπεριλαμβάνουν Θεατρικά Σεμινάρια, Φεστιβάλ Θεάτρου, Συναντήσεις Χορωδιών, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό και Παράλληλες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής ερμηνεύει τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του με τους Χειμερινούς Κολυμβητές με μοναδική συνοδεία το πιάνο και το λαούτο. Ακούμε κυρίως τραγούδια με …ποιητική διάθεση, όπως για παράδειγμα το «Βγήκε ο καλός με την καλή» βασισμένο σε ποίημα του Σέξπιρ ή το «Κάθε πρωί σ’ αναζητώ» εμπνευσμένο από το ποίημα του ποιητή Καΐς Εμπν Μουάς.

Ένα δίωρο μουσικό ταξίδι που οι διαρκείς εναλλαγές ύφους, από τον Ραχμάνινοφ στα ηπειρωτικά μοιρολόγια, στο συρτό και τα φάντος δεν ξενίζουν, αντιθέτως ενθουσιάζουν. Είναι μια ευκαιρία να ακούσουμε μουσικά κομμάτια «από τότε που η μουσική γραφόταν για να καταλάβει ο άνθρωπος τον κόσμο και όχι για να κάνουμε τους ωραίους», όπως πολύ εύστοχα μας λέει ο Γιώργος Πατεράκης, με αφορμή τη Σονάτα Κ466 του Σκαρλάτι. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να δακρύζουν όχι από την ένταση που τους προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού αλλά οι νότες της μουσικής και ο τρόπος με τον οποίο αυτές καταλήγουν στα αυτιά τους.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 8 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.