Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Έκθεση

Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης: «Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά»

12 Απρ 2016

12.04 έως 15.05

Βασιλική του Αγίου Μάρκου,
Ηράκλειο

Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης: «Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά»

Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής «Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» με εγκαίνια που θα γίνουν την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. 

Πρόκειται για την αναδρομική εικαστική συνεργασία-συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χανίων, και της Πινακοθήκης Χανίων, Βασιλικής Αγ. Μάρκου, στους δυο αείμνηστους κορυφαίους Κρητικούς ζωγράφους Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη και Γιώργου Κουνάλη. 

Μάλιστα ήδη στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στις 6 Απριλίου, εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η έκθεση: «Γιώργος Κουνάλης: Στην τέχνη όπως και στην ζωή». Η έκθεση «Κουνάλη» θα μεταφερθεί εξάλλου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως και η έκθεση «Γεωργιάδη» στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Οι επιμελητές της αναδρομικής έκθεσης Γεωργιάδη, Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Μανόλης Καρτεράκης, επισημαίνουν ότι ο Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης ήταν ένας σπουδαίος ζωγράφος αλλά και ένας ιδιαίτερα ανήσυχος καλλιτέχνης. Παρήγαγε πλούσιο έργο που εξερεύνησε όλα τα είδη της ζωγραφικής: τοπία, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυμνά και αλληγορικά θέματα. Έχοντας μια μακρά θητεία στο εξωτερικό και στην Αθήνα, επέστρεψε στη γενέτειρά του πόλη, το Ηράκλειο, όπου συνέχισε την τέχνη του με σεμνότητα και ήθος αλλά πάντα με πάθος και συγκίνηση. Kέρδισε την αναγνώριση, τον σεβασμό και την αγάπη των συμπολιτών του τόσο ως δημιουργός όσο και ως δάσκαλος. Άνθρωπος πολυσχιδής, υπήρξε ταλαντούχος μουσικός, σκηνογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων που πλούτισε με την παρουσία του τον εικαστικό κόσμο της πόλης του.