Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Υπαίθρια δραστηριότητα

5ο Village Camp στις Κάτω Ασίτες

16 Απρ 2016
γήπεδο Κάτω Ασιτών,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη συμμετοχή

10.00-13.00

5ο Village Camp στις Κάτω Ασίτες

Το 5ο Village Camp, θα πραγματοποιηθεί σε Ασίτες – Άγιο  Μύρωνα – Βούτες – Σταυράκια – Πενταμόδι – Πετροκέφαλο – Πυργού.

Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου, το 5ο Village Camp, στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, από 10:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού που περιλαμβάνει τα χωρία Βούτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρωνας, Πενταμόδι,  Κάτω Ασίτες και Άνω Ασίτες. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το 4ο Village Camp στο Βενεράτο, η διοργάνωση συνεχίζεται με  στόχο πάντα την ψυχαγωγία  των μικρών και μεγάλων,  την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην άσκηση και τη διαφορετικότητα και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας. Βασικός στόχος των Village Camp  είναι η συμμετοχή και όχι ο ανταγωνισμός. Παράλληλα στόχος είναι να φέρουν γονείς και παιδιά στο κοντινότερο  αθλητικό χώρο της περιοχής, με δράσεις και δραστηριότητες πολιτιστικού - αθλητικού χαρακτήρα. 

Στις αθλητικές εκδηλώσεις των Village Camp έχει δικαίωμα να συμμετάσχει οποιοσδήποτε μαθητής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γονέας. Για τις ανάγκες του προγράμματος οι μαθητές διαχωρίζονται σε ομάδες ανάλογα την ηλικία και καθοδηγούνται  από εκπαιδευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» και γιατρό σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έτσι ώστε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν βιωματικά σε όλες τις δραστηριότητες ενώ μέριμνα έχει προβλεφθεί και για τα παιδιά που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. 

Τα  Village Camp έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε τόσο τα παιδιά όσο και  οι γονείς να συμμετάσχουν, χωριστά ή και μαζί σε πολλές διαφορετικές αθλητικές  δραστηριότητες, να διασκεδάζουν και να ασκούνται σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 4o Village Camp  μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του, στην γραμματεία που θα βρίσκεται στο δημοτικό γήπεδο  των Κάτω Ασιτών.

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές δράσεις για την πυροπροστασία από την Πυροσβεστική Ηρακλείου, την ασφάλεια στην θάλασσα από το Λιμενικό Ηρακλείου, την υγιεινή διατροφή από τον σύλλογο διατροφολόγων Ηρακλείου, τις πρώτες βοήθειες  από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ όλα τα παιδιά θα ζωγραφίσουν αθλητικές φιγούρες σε χώρο του γηπέδου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν μπλούζες, snack, νερό και χυμός.  

Η εκδήλωση στηρίζεται από τον Δήμο  Ηρακλείου,  τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία της περιοχής, το Λιμενικό Ηρακλείου, τον Ερυθρό Σταυρό, το σύλλογο διατροφολόγων Ηρακλείου,  το Δημοτικό  Οργανισμό  Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού  Δήμου Ηρακλείου,  την  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου, Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ , και την περιβαλλοντολογική ομάδα της Ενορίας Κάτω Ασιτών.