Το κατάστημα “PAPERCUT cybercafe, comics & games”, μαζί με τον μη-κερδοσκοπικό Σύλλογο Φίλων Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας Ηρακλείου Κρήτης “ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ” διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το CHIKUDAKI FESTIVAL (Τσικουδάκι), ένα διήμερο φεστιβάλ επιτραπέζιων παιχνιδιών. To φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, σε συμφωνία με τη Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. και το Δήμου Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης μας.
Από το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου 2016, το Papercut και ο Λαβύρινθος θα πραγματοποιήσουν:
- Τουρνουά επιτραπέζιων καρτοπαίχνιδων φαντασίας
- Τουρνουά παιχνιδιών στρατηγικής με μινιατούρες
- Μικρό εργαστήρι συναρμολόγησης και βαφής μινιατούρας
- Παρουσιάσεις, επεξηγήσεις και παίξιμο επιτραπέζιων παιχνιδιών
- Παρουσιάσεις επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ρόλων.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφ' ενός η γνωριμία του κόσμου με τον χώρο του Boardgaming, δηλαδή του σύγχρονου, εξελιγμένου επιτραπέζιου παιχνιδιού με φανταστική, επιστημονική, ιστορική ή μυθολογική θεματολογία, σε μία προσπάθεια εξοικείωσης του κοινού με έναν εναλλακτικό, οικονομικό και υψηλά (εκ)παιδευτικό τρόπο διασκέδασης για όλη την οικογένεια και αφ' ετέρου η θέσπιση ενός πρότυπου πολιτιστικού δρώμενου, αντίστοιχου αυτών που διοργανώνονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, με στόχο να μπει δυναμικά στον πανελλήνιο χάρτη.



