Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Παράσταση ηχητικής ποίησης του Thomas Havlik στο ResidenceSEA

22 Απρ 2016
ResidenceSEA ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

22:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παράσταση ηχητικής ποίησης του Thomas Havlik στο ResidenceSEA

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα τους στο facebook

Το ResidenceSEA παρουσιάζει το καλλιτεχνικό έργο Krpff: Syllable Space Flooding.  

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 10:00μμ, ο καλλιτέχνης ηχητικής ποίησης Thomas Havlik θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό έργο «Krpff: Syllable Space Flooding» στο ResidenceSEA, στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για μια παράσταση ηχητικής ποίησης  όπου ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ομιλίες πολιτικών προσώπων και ηχογραφήσεις από διαδηλώσεις, με σκοπό να δημιουργήσει ένα εκφραστικό πεδίο ερμηνείας που πλημμυρίζει το χώρο. Η ηχητική ποίηση είναι μια καλλιτεχνική μορφή έκφρασης που γεφυρώνει την ποίηση και τη μουσική σύνθεση, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές πτυχές του λόγου αντί για τις εννοιολογικές και συντακτικές πτυχές. Εν συντομία, «στίχοι χωρίς λόγια».

Ο Thomas Havlik γεννήθηκε το 1978 στη Βιέννη της Αυστρία, όπου και ζει. Ο Thomas δημιουργεί τέχνη στα όρια της γραπτής, ηχητικής, οπτικής και ερμηνευτικής ποίησης και είναι συνεκδότης του online περιοδικού www.huellkurven.net με έδρα τη Βιέννη, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ηχητική ποίηση, στην ποίηση θορύβου, στη σύνθεση ήχου - κειμένου, στην ακουστική ποίηση, στη γραμματική δειγματοληψία και στην ερμηνεία. Τον Απρίλιο, ο Thomas θα βρίσκεται στο ResidenceSEA για να αναπτύξει περαιτέρω ένα έργο που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, στο Cabaret Voltaire Zürich (CH) στη Ζυρίχη και στο Austrian Cultural Forum στο Λονδίνο.

Το «ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art», είναι ένας χώρος φιλοξενίας ερμηνευτών, ερευνητών και καλλιτεχνών των πολυμέσων, οι οποίοι εργάζονται στους χώρους μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στην παλιά ταβέρνα Λίντο, στο τέλος της οδού Κιλκίς.