Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Παρουσίαση

Παρουσίαση video installation “Spiritus” στη ResidenceSEA

25 Μαϊ 2016
ResidenceSEA ,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Ελεύθερη είσοδος

21:00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

Παρουσίαση video installation “Spiritus” στη ResidenceSEA

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Περισσότερες Πληροφορίες:

    Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη σελίδα τους στο facebook

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 21:00, το ResidenceSEA υποδέχεται τις καλλιτέχνιδες Κέιτλιν Χάρντερ και Τομόε Τσουτσούμι, οι οποίες θα παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο “Spiritus”. Το “Spiritus” αποτελεί ένα έργο τρισδιάστατων κατασκευών, το οποίο, μέσω της δυναμικής του χώρου που διαθέτει το ResidenceSEA και της χρήσης κινούμενων εικόνων, έχει ως σκοπό την εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ της αντιληπτικής ικανότητας του ανθρώπου και των εξωτερικών ερεθισμάτων που αυτός λαμβάνει. Η θάλασσα και ο νυχτερινός ουρανός λειτουργούν παράλληλα ως πομπός και δέκτης ερεθισμάτων,  βαθιά προσωπικών αλλά και συσχετιζόμενων με τη συλλογική συνείδηση. Στο “Spiritus” όλα αυτά τα στοιχεία εξερευνώνται  και συναρμόζονται εκ νέου μεταξύ τους χρησιμοποιώντας χειροποίητα τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως βάρκες, οριγκάμι και πυρσοί.  Σας προσκαλούμε να βιώσετε μαζί μας την εμπειρία αυτού του καθηλωτικού καλλιτεχνικού έργου στο ResidenceSEA στην οδό Κιλκίς στο Ηράκλειο (πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, πρώην παλιό Lido).

Λίγα λόγια για τις καλλιτέχνιδες:

Η καλλιτέχνιδα Κέιτλιν Χάρντερ κατάγεται από τις ΗΠΑ και ασχολείται με την τέχνη των τρισδιάστατων κατασκευών μέσω του βίντεο και του λόγου. Έχει κάνει βασικές σπουδές τέχνης στο “Studio Art and Theory” του Marlboro College και μεταπτυχιακές σπουδές στο “Sculpture and Dimensional Studies” στο Alfred University.  Έχει εκθέσει το καλλιτεχνικό της έργο σε παγκόσμιες εκθέσεις στην Κύπρο, στην Ισπανία, στην Ισλανδία και στις ΗΠΑ. Η Κέιτλιν έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη φύση, η οποία αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης των έργων της. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη σχέση μεταξύ φυσικών υλικών και διαδικασιών και πώς αυτές βιώνονται από τον άνθρωπο. Στα έργα της πραγματεύεται θέματα χρόνου και μεταμόρφωσης συνδυάζοντας τον ποιητικό λόγο, τις πρώτες ύλες, τον ήχο και το βίντεο.

Η καλλιτέχνιδα Τομόε Τσουσούμι γεννήθηκε στο Τόκυο της Ιαπωνίας, και ζει κι εργάζεται στο Ρίτζγουντ της Νέας Υόρκης. Σπούδασε στο Τμήμα Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κολοράντο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές  της   στη Σχολή Καλών Τεχνών του Parsons-Τhe New School for Design. Τα θέματα των έργων της αποτελούν έναν συνδυασμό της ιδιωτικότητας, της δημοσιότητας και της επικοινωνίας. Τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ποικίλουν μεταξύ σκιτσογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής, βίντεο, ερμηνείας και κοινοτικών πρότζεκτ.