Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Ημερίδα

Ημερίδα Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας

28 Μαϊ 2016
Πάρκο Γεωργιάδη,
Ηράκλειο
12.00

Ημερίδα Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας

Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Ηρακλείου

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, Πάρκο Γεωργιάδη

Είμαστε μια πρωτοβουλία ατόμων και συλλογικοτήτων που εδώ και μερικούς μήνες πραγματοποιούμε συναντήσεις με στόχο την εκκίνηση ενός δικτύου αυτο-οργανωμένων εγχειρημάτων που ονομάζουμε Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμο Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.). Βασικός στόχος του Ο.Σ.Η. θα είναι η κάλυψη των κοινών αναγκών μας με συλλογικές προσπάθειες, δημιουργώντας οριζόντιες και αλληλέγγυες σχέσεις μεταξύ των μελών του και ενισχύοντας την ανοικτότητα και την αυτονομία των επιμέρους εγχειρημάτων. Με γνώμονά μας αρχές όπως την αυτάρκεια, την απο-ανάπτυξη και τη βιώσιμη σχέση μας με το περιβάλλον, προτάσσουμε την πολιτική ανυπακοή στο σημερινό αδιέξοδο σύστημα. Η ιδέα του Ο.Σ.Η. έρχεται να ακολουθήσει το πετυχημένο παράδειγμα της Καταλονίας (C.I.C) αλλά όχι να το αντιγράψει, καθώς η τοπικότητα αποτελεί επίσης βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειάς μας. Όλοι οι συμμετέχοντες, λειτουργώντας αμεσο-δημοκρατικά και με ισοτιμία, καλούμαστε να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας, ενδυναμώνοντας τις επιμέρους υπάρχουσες προσπάθειες αλλά και δημιουργώντας νέα βιώσιμα συνεργατικά εγχειρήματα που θα κρίνουμε ότι έχουμε ανάγκη.

Ως ζήτημα αιχμής θέλουμε να προτείνουμε και να αναπτύξουμε ένα οικονομικό μοντέλο που θα εξασκεί την, κατά το δυνατόν μεγαλύτερη, απεξάρτησή μας από το τραπεζικό σύστημα, το χρεοκοπημένο κράτος και τον ανταγωνισμό της αγοράς. Η οικονομία που σχεδιάζουμε θα διαπερνά κάθετα όλες τις δραστηριότητές μας, θα επαναφέρει τον άνθρωπο και το κοινό συμφέρον στο επίκεντρο, αποτελώντας την καρδιά μιας αλληλέγγυας και κοινωνικής σχέσης συναλλαγών. Ως βασικά στοιχεία του σχεδίου αυτού έχουμε να παρουσιάσουμε:

➢ Το νέο Δίκτυο Ανταλλαγών “Το Κουκί”, που στοχεύει στην εγγύτητα και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ μας, όπως και στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και αυτάρκειας.1

➢ Την υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος FairCoin που ακολουθεί τις αξίες μας, προσδίδει παγκόσμια εμβέλεια και μας συνδέει με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.2

Σας καλούμε λοιπόν, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο Πάρκο Γεωργιάδη (από τις 12 μ.μ.), όπου θα μπορούμε να γνωριστούμε, να σας ενημερώσουμε για όλα τα παραπάνω και παράλληλα να χρησιμοποιήσουμε επί τόπου, στην πράξη, τα νέα αυτά εργαλεία στις συναλλαγές μας με προϊόντα που θα διατίθενται όλη την ημέρα από ντόπιους, αλληλέγγυους στην προσπάθειά μας, παραγωγούς.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η μεσημεριανή συλλογική κουζίνα, ενώ το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα γίνει η συνολική παρουσίαση του Ο.Σ.Η. και του αντίστοιχου παραδείγματος της Καταλονίας, κλείνοντας με την απαραίτητη συζήτηση μεταξύ μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδέα των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα cooperativas.gr/el/

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

1 Η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μπορείτε να εγγραφείτε λειτουργεί ήδη στη διεύθυνση:

www.integralces.net/el/user/register/HERA

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα γίνει με την παρουσία σας κατά την ημέρα της εκδήλωσης.

2 Για την εγκατάσταση του αντίστοιχου ψηφιακού πορτοφολιού χρειάζεται να έχετε κάποιο κινητό τηλέφωνο smartphone, tablet ή προσωπικό υπολογιστή μαζί σας.