Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Πολλαπλές εκδηλώσεις

2 χρόνια Πλουμί: εορταστικές εκδηλώσεις

27 Μαϊ 2016

27.05 έως 30.05

Πλουμί, Αρχάνες,
Ηράκλειο
Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

2 χρόνια Πλουμί: εορταστικές εκδηλώσεις

Ο Μάιος ολοκληρώνεται και το Πλουμί κλείνει αισίως 2 χρόνια λειτουργίας.

Με αφορμή αυτό γιορτάζει με ένα απίθανο τετραήμερο από τις 27 μέχρι και τις 30 Μαΐου. Πρόκειται για ένα τετραήμερο που περιλαμβάνει και τις τρεις μουσικές του φόρμες, το "συμβαίνει στα πέριξ", τη συναυλία και το γλέντι καθώς και μία ειδική βραδιά την τέταρτη ημέρα. Περιλαμβάνει επίσης ανθρώπους που 2 χρόνια μετά νοιώθουμε αρκετά δικούς μας, που με διάφορους τρόπους, περισσότερο αλλά και λιγότερο εμφανείς, κυρίως δε με την αισθητική τους, που σε μεγάλο βαθμό συνέπεσε με τη δική μας, χωρίς φυσικά να είναι μόνο αυτοί. Μέσα από αυτό το τετραήμερο, και πριν γράψουμε αναλυτικά το πρόγραμμά του, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το Πλουμί εκτός όλων των άλλων, δεν είναι άλλος ένας χώρος με μουσική, παρά ένας άλλας χώρος και με μουσική.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 27 Μαΐου

"Συμβαίνει στα πέριξ": ο καραγκιόζης έρχεται ξανά στο Πλουμί με την παράσταση "ο γάμος του μπαρμπα-Γιώργου και το γλέντι μετά".
Παράσταση θεάτρου σκιών με καραγκιόζη, ζωντανή μουσική για ανθρώπους όλων των ηλικιών στο Πλουμί αυτή την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 20:00 με το εξαιρετικό ντουέτο των Γ.Παπαδόπουλου και Γ. Κρητικού στο μπερντέ μαζί με το Γιάννη Παξιμαδάκη και το Νίκο Σταματάκη στη μουσική τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης, όσο και μετά, με το γλέντι που ακολουθεί.
(ελάχιστη εισφορά στο κουτί που θα γυρίσει 3 euro)

Σάββατο 28 Μαΐου

"Συναυλία" με γενέθλια: Paul Goodman trio
Αυτό το Σάββατο 28 Μαΐου, δύο ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη ημέρα που ο χώρος άνοιξε, επιλέγουμε να γιορτάσουμε με δικούς μας ανθρώπους, καθώς και με μια φόρμα που άνοιξε τους ορίζοντες στη σχέση μας με τη μουσική. Συναυλία λοιπόν με το Paul Goodman trio στις 21:00. Ο Paul Goodman με τη λύρα και το σάζι, μαζί με τη Μανωλία Κοκολογιάννη στη λύρα και το Στέλιο Κασσαπάκη στο ούτι έρχονται για να μας χαρίσουν μία ακόμα μουσική παράσταση υψηλής μουσικής ποιότητας.
(ελάχιστη εισφορά στο κουτί εισόδου 5 euro)

Κυριακή 29 Μαΐου

Γλέντι με τον Κωστή Μακάκη, το Νίκο Σταματάκη και το Μανώλη Τζανάκη απο νωρίς το απόγευμα στο Πλουμί.
Το καθιερωμένο γλέντι του τετραημέρου δε θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει όχι μόνο ανθρώπους που συχνά έχουμε δει τις Κυριακές κι όχι μόνο στο Πλουμί, αλλά μάλιστα εμπνεύστηκαν από το χώρο και αποτελούν πια μέρος του με τις 2 από τις 3 μουσικές ομάδες του, με τα κρητικά και τα ρεμπέτικα αντίστοιχα. Μιλάμε φυσικά για τον Κωστή Μακάκη, το Νίκο Σταματάκη και το Μανώλη Τζανάκη, που στην πρώτη τους κοινή συνάντηση στο Πλουμί, μας υπόσχονται ένα γλέντι αντίστοιχο των περιστάσεων.

Δευτέρα 30 Μαΐου

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) έρχεται στο Πλουμί τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 21:00 για μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις. Για την τελευταία ημέρα του τετραημέρου κρατήσαμε μια βραδιά που δεν ανήκει σε κάποια από τις φόρμες του χώρου. Ο Γιώργης Ξυλούρης είναι ένας μουσικός υψηλού επιπέδου, χωρίς αναγκαίες συστάσεις και παρουσιάσεις.