Θέλουμε να ξέρουμε ό,τι ενδιαφέρον γίνεται στο νησί. Εσύ;

CRETAZINE

© 2012 CRETAZINE,
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Το σύνολο του περιεχομένου του CRETAZINE διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Φεστιβάλ

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου του δήμου Γόρτυνας

07 Ιουν 2016

07.06 έως 12.06

Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας,
Ηράκλειο
Τιμή Εισόδου

Είσοδος ελεύθερη 

19.00 Οδικές οδηγίες απο το Google Maps.

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου του δήμου Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας, το Σωματείο «Διάζωμα», η Περιφέρεια Κρήτης και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομίας εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, για την οργάνωση και πραγματοποίηση του «5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας», που θα λάβει χώρα από τις 07 έως 12 Ιουνίου 2016, με μελωδίες από μουσικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις.

Το «5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου» θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρο της Γόρτυνας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προέρχονται από σχολικές μονάδες, όχι μόνο του Δήμου Γόρτυνας, αλλά ολόκληρου του Νομού Ηρακλείου.

Τα δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και την σύγχρονη εποχή, με επιρροές από την επικαιρότητα, αποτυπώνοντας τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης αλλά και την διαχρονικότητα των γεγονότων παρά το πέρασμα αιώνων, υμνώντας και τιμώντας Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς. 

Στόχος των διοργανωτών είναι  το συγκεκριμένο μαθητικό Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Μεσσαράς, να διευρύνει τους ορίζοντές του ώστε τα επόμενα χρόνια να λαμβάνουν μέρος σχολεία όχι μόνο από το Δήμο Γόρτυνας και την Κρήτη, αλλά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο οι αρχαιότητες της Γόρτυνας και ειδικά το Μεγάλο Θέατρο, θα μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να καταξιωθούν στην συνείδηση των πολιτών. Παράλληλα, με την προσπάθεια αυτή οι μαθητές θα γνωρίζουν βιωματικά την ιστορία μας και λειτουργώντας στα πλαίσια της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε δράσεις τόσο αξιόλογες οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό μας, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διάσωσης και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου. Άλλωστε η Υιοθεσία και Διάσωση του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας, αποτελεί και το κεντρικό σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ. Έτσι κάθε χρόνο, μαθητές από όλη τη χώρα, θα έχουν την δυνατότητα μέσα από αυτήν την εκδήλωση να γνωρίζουν και κατόπιν να υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας, ώστε να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για την αναστύλωσή του.